Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 176 (6886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scădere, în luna iulie, a numărului cazurilor de rujeolă

Marţi, 7 August 2018 (14:45:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu toate că numărul cazurilor de rujeolă confirmate în acest an trece de 200, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că luna iulie a adus o scădere a numărului de îmbolnăviri la nivelul judeţului.

„Acordăm în continuare o atenţie deosebită rujeolei. Din analiza evoluţiei lunare a cazurilor, observăm că iulie este prima lună de la începutul anului când numărul cazurilor este în scădere. Sper că nu este un anunţ prematur, ne dorim o scădere a numărului de îmbolnăviri”, a transmis directorul executiv al instituţiei, dr. Cătălina Zorescu.
Aceasta a mai arătat că o contribuţie importantă în ceea ce priveşte această evoluţie favorabilă o are şi creşterea gradului de acoperire vaccinală, fiind intensificate acţiunile de promovare a vaccinului în cadrul campaniei „door to door” (din uşă-n uşă), iniţiată de Ministerul Sănătăţii.

Echipe formate din personal de specialitate din cadrul DSP Suceava, împreună cu asistenţi comunitari, au acţionat în patru comunităţi din Berchişeşti, Stulpicani, Arbore şi Dumbrăveni pentru a promova imunizarea.

„În total am determinat să se prezinte la vaccinare un număr de 254 de copii. Este o realizare chiar şi un singur copil (un singur părinte refractar) pe care noi îl convingem să se vaccineze, căci acesta este un copil salvat de la îmbolnăvire”, a mai subliniat Cătălina Zorescu, adăugând că de la începutul anului, în judeţ, au fost vaccinaţi antirujeolic 7.700 de copii.

Cât priveşte părinţii reticenţi faţă de imunizare, Zorescu a mai precizat că în majoritatea cazurilor este vorba despre o lipsă de comunicare, o lipsă de timp a personalului medical în a sta de vorbă cu părinţii, pentru a le prezenta avantajele vaccinării.

Din cele 207 cazuri de rujeolă înregistrate de la începutul anului, cele mai multe sunt în Gura Humorului (40 de cazuri), urmează Suceava cu 31 de cazuri, Mironu cu 19 cazuri, Capu Codrului şi Hănţeşti cu câte 10 cazuri etc.

Majoritatea îmbolnăvirilor, 51 la număr, se înregistrează în rândul copiilor sub un an.

De asemenea, de la începutul anului s-au înregistrat două decese din cauza rujeolei - un copil de 2 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, în luna ianuarie, şi un altul, de 7 ani, din comuna Stroieşti, în luna aprilie.

„Nu abandonăm lupta, nu-i abandonăm din catagrafiile noastre nici pe acei copii ai căror părinţi au semnat cândva refuzul de a-i vaccina. Îi considerăm în continuare copii eligibili pentru vaccinare. Avem cantităţi suficiente de vaccin, sperăm în aceeaşi mobilizare şi pe viitor a colegilor medici de familie”, a mai spus Zorescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scădere, în luna iulie, a numărului cazurilor de rujeolă.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scădere, în luna iulie, a numărului cazurilor de rujeolă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sărmăluțe în foi de viță cu ulei de măsline (de post) Pentru cei obișnuiți să mănânce sarmale fierbinți cu mămăliguță la prânz poate părea incredibil că aceste sărmăluțe cu ulei de măsline se pot servi la aperitiv sau bufetul suedez și sunt mult mai gustoase reci. Rețeta vine din Grecia și... Citeşte