Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 165 (6875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape 100 de tineri polonezi şi români au descoperit împreună istoria şi cultura ţărilor din care provin

Miercuri, 25 Iulie 2018 (15:49:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cu ocazia centenarului recâştigării independenţei Poloniei şi a centenarului Marii Uniri a României, aproape 100 de tineri polonezi şi români au cunoscut istoria şi cultura ţărilor lor în cadrul programului educaţional „Cercetaşii Uniţi”. La iniţiativa Institutului Polonez din Bucureşti, programul a avut loc în luna iulie, timp de două săptămâni, în nordul României, în Maramureş şi Bucovina. La activităţile cercetaşilor au participat şi circa patruzeci de tineri reprezentanţi ai minorităţii poloneze.Programul educaţional „Cercetaşii Uniţi” a constat din două părţi, la care au participat reprezentanţi ai celor mai mari organizaţii de cercetăşie din Polonia (Asociaţia Cercetăşiei Poloneze) şi România (Cercetaşii României). Prima parte a programului a fost o drumeţie prin Munţii Rodnei, în timpul căreia tinerii s-au cunoscut între ei şi au învăţat despre cultura, istoria şi limba ambelor ţări. A doua parte, de staţionare, a avut loc în Pleşa, un sat pitoresc din Bucovina, locuit de populaţie poloneză. În vecinătatea acestei localităţi, cercetaşii polonezi au construit o tabără, în care, în perioada 19-23 iulie, copiii din minoritatea poloneză din Bucovina, împreună cu tineri cercetaşi români din Iaşi şi Suceava, au participat la jocuri educaţionale şi activităţi în aer liber.Tabăra din Bucovina a stârnit interesul reprezentanţilor diferitelor autorităţi. Printre ei s-au aflat preşedintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, vicepreşedintele aceleiaşi organizaţii, Kazimierz Longher, preotul Stanisław Kucharek – vicedecan de Bucovina, preotul Andrei Staszkowian - paroh la Pleşa, precum şi autorităţi ale Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, în frunte cu preşedintele Andrei Avram şi directorul executiv Mihaela Gîrleanu. În prezenţa lor, pe 21 iulie, la Casa Poloneză din Pleşa a fost deschisă o expoziţie care prezintă 100 de ani de cercetăşie poloneză. Expoziţia nu face doar o prezentare largă a participării cercetaşilor la evenimente deosebit de importante pentru istoria Poloniei, ci aminteşte şi de începuturile relaţiilor cercetăşeşti polono-române.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 100 de tineri polonezi şi români au descoperit împreună istoria şi cultura ţărilor din care provin.
 Vizualizări articol: 1680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 100 de tineri polonezi şi români au descoperit împreună istoria şi cultura ţărilor din care provin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei