Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 153 (6863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conferinţă internaţională „Memorie, discurs, literatură”, la USV

Miercuri, 11 Iulie 2018 (11:05:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Universitatea „Ştefan cel Mare" din Suceava (USV) va avea loc, în perioada 12-13 iulie, ediţia a opta a conferinţei ”Discurs critic şi variaţie lingvistică". Dedicată prioritar doctoranzilor, conferinţa închide seria de manifestări închinate Marii Uniri de la 1918 şi se intitulează „Memorie, discurs, literatură”. Organizatorii – Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii din Suceava şi Asociaţia pentru studii filologice Akademos - au decis cooptarea unei universităţi din străinătate ca partener, ediţia din 2018 beneficiind astfel de girul Departamentului de Filologie, Literatură şi Lingvistică de la Universitatea din Pisa, Italia.

În acest cadru şi-au anunţat participarea peste optzeci de profesori, doctoranzi şi masteranzi de la universităţi din România şi din străinătate (Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, Universitatea din Craiova, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, Universitatea Dschang, Camerun, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Republica Moldova,Universitatea din Oviedo, Spania, Universitatea din Zurich, Elveţia,Universitatea Hassan II, Casablanca, Maroc).

Lucrările care au fost acceptate pentru prezentare se înscriu în următoarele axe tematice: Limbă literară şi limbă naţională. Politici lingvistice după Primul Război Mondial; Memoria textului. Istorie, discurs, mentalitate; Perspective istorice asupra Primului Război Mondial; Mutaţii politice, lingvistice, literare. Graniţe în mişcare; Varia.

După ceremonia de deschidere a conferinţei de joi, 12 iulie, ora 10 (Aula din Corpul E), se vor susţine două conferinţe în plen: „Comment dire la guerre? Le regard d’une génération infortunée” - prof. Antonietta Sanna, de la Universitatea din Pisa, şi „O gramatică a limbii române de la 1918”, prof. Rodica Nagy, de la Universitatea „Ştefan cel Mare”.

De asemenea, în acelaşi cadru va avea loc lansarea volumului „Profesorul nostru”, D. Irimia, coordonat de Cristina Irimia şi de Dinu Moscal şi apărut recent la Editura Universităţii "Al.I. Cuza" din Iaşi, în colecţia „Personalităţi” ale Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi. Volumul va fi prezentat de Ala Sainenco, de Gh. Moldoveanu şi de Rodica Nagy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferinţă internaţională „Memorie, discurs, literatură”, la USV.
 Vizualizări articol: 1198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferinţă internaţională „Memorie, discurs, literatură”, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei