Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 148 (6858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modificarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice salutată de către cel care a iniţiat-o, deputatul Ioan Balan

Joi, 5 Iulie 2018 (14:51:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a salutat adoptarea de către Camera Deputaţilor a propunerilor pe care le-a înaintat cu privire la modificarea Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În opinia lui Ioan Balan, noile măsuri vor încuraja măsurile preventive pe drumurile din România, dar şi o creştere a respectului faţă de poliţişti.

„Camera Deputaților a adoptat, în calitate de camera decizională, modificările propuse de mine și colegul meu Florin Roman, deputat PNL de Alba, la OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din România. Este o lege mult așteptată, care va instaura normalitatea în privința amplasării aparatelor radar pe autospeciale cu însemnele distinctive al Poliției rutiere, precum și cu privire la purtarea uniformei de către ofițerii care aplică sancțiunile contravenționale. Legea s-a dezbătut aproape un an de zile, atât în Parlament, cât și în spațiul public și trebuie să recunosc că am fost foarte atent, mai ales la cei care au formulat critici cu privire la acest proiect. Cert este că presiunile pe care le-au făcut în ultimii ani superiorii asupra ofițerilor de la Poliția rutieră, ca să stea ascunși în tufișuri cu aparatele radare ca să-i sancționeze pe șoferi nu a avut nicio eficiență cu privire la scăderea numărului de accidente rutiere. Până și Ministerul Afacerilor Interne a recunoscut faptul că principalele cauze ale accidentelor rutiere produse în România sunt: infrastructura rutieră proastă, oboseala sau consumul de alcool, starea tehnică a mașinilor vechi și abia în cele din urmă viteza”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean este de părere că o lege nu poate să urmărească exclusiv sancționarea, ci trebuie trebuie să conducă la conformarea voluntară a celor vizați și, numai pe cale de excepție, la sancționarea celor care încalcă norma.

„Am toată convingerea că această lege va aduce cel puțin două mari beneficii în România. În primul rând, se va reinstaura respectul cetățeanului față de ofițerul de poliție de la rutieră, care nu va mai fi nevoit să stea ascuns pentru a aplica sancțiuni. În al doilea rând, instalarea dispozitivelor destinate măsurării vitezei numai pe autovehicule ce poartă însemnele distinctive ale Poliției rutiere, va determina conducătorii auto să respecte regimul de viteză pe tronsoanele de drum pe care circulă. Și în cadrul dezbaterilor parlamentare am dat exemplul concret din Comuna Poiana Stampei, unde pe DN 17 s-a instalat o machetă care imită o autospecială de poliție în mărime naturală și, de la instalarea acesteia, nu s-a mai înregistrat niciun accident rutier cu victime, deși porțiunea de drum era recunoscută pentru numărul mare accidente grave. Șoferii se tem de sancțiuni, iar dacă știu că vor fi amendați, atunci respectă regulile de circulație. Am speranța că ofițerii de poliție vor profita de aceste modificări ale legislației rutiere și vor profita pentru a pune mai mult accent pe politicile de prevenție în circulația autovehiculelor pe drumurile publice”, a completat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modificarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice salutată de către cel care a iniţiat-o, deputatul Ioan Balan.
 Vizualizări articol: 1524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modificarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice salutată de către cel care a iniţiat-o, deputatul Ioan Balan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei