Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 112 (6822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angelica Fădor îi atrage atenţia ministrului Justiţiei asupra problemelor personalului de probaţiune care se ocupă de reintegrarea deţinuţilor

Luni, 21 Mai 2018 (12:07:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor i-a atras atenţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la problemele cu care se confruntă personalul din sistemul de probaţiune care se ocupă de reintegrarea deţinuţilor în societate. Angelica Fădor a precizat că face acest demers după ce la cabinetul său parlamentar a primit un memoriu cu privire la problemele cu care se confruntă întregul personal din sistemul de probaţiune.

Angelica Fădor a explicat că sistemul de probaţiune a fost înfiinţat ca alternativă la pedeapsa închisorii cu executare efectivă, având un aport important în ceea ce priveşte reducerea costurilor sociale legate de cheltuielile efectuate cu încarcerarea persoanelor condamnate penal. „Raportat la atribuţiile şi responsabilităţile de serviciu, personalul de probaţiune este expus unei supraîncărcări de sarcini, având în vedere orientarea instanţelor de judecată către sancţionarea cu măsuri alternative închisorii a persoanelor care au săvârşit infracţiuni, cea mai mare parte a acestora fiind dată în competenţa consilierilor de probaţiune care supraveghează minori şi majori faţă de care instanţa de judecată a dispus suspendarea sub supraveghere a pedepsei închisorii, amânarea aplicării pedepsei închisorii, măsuri educative neprivative de libertate sau liberarea condiţionată din penitenciar”, a declarat deputatul PNL de Suceava.

Angelica Fădor a precizat că, potrivit datelor statistice din Raportul de activitate pe anul 2017 al Direcţiei Naţionale de Probaţiune, cei 552 de consilieri de probaţiune au avut în evidenţă nu mai puţin de 90.546 de persoane supravegheate, condamnate la pedeapsa închisorii cu suspendare, liberate condiţionat din penitenciar, sancţionate cu măsuri educative sau cu amânarea aplicării pedepsei închisorii. Fădor a spus că cei 552 de consilieri au evaluat şi întocmit rapoarte la solicitarea instanţelor de judecată sau a parchetelor pentru 8.840 de persoane inculpate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor îi atrage atenţia ministrului Justiţiei asupra problemelor personalului de probaţiune care se ocupă de reintegrarea deţinuţilor.
 Vizualizări articol: 1188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Angelica Fădor îi atrage atenţia ministrului Justiţiei asupra problemelor personalului de probaţiune care se ocupă de reintegrarea deţinuţilor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei