Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 103 (6813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concursul Național Interdisciplinar „Cultură și spiritualitate”, la Putna

Joi, 10 Mai 2018 (15:51:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 10 - 13 mai, la Putna, se desfășoară Concursul Național Interdisciplinar „Cultură și spiritualitate”, competiţie iniţiată şi coordonată de către Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, care se adresează elevilor de gimnaziu capabili de performanţă la disciplinele literatură română și religie.

Ediția din acest an a concursului reunește 93 de elevi din toate județele țării, 42 de profesori însoțitori și 24 de membri în Comisia Națională, al cărei președinte onorific este Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Universitarul Mircea A. Diaconu este președintele executiv al Comisiei, iar vicepreședinți sunt cei doi inspectori generali din Ministerul Educației - Manuela Delia Anghel (limba și literatura română) și Vasile Timiș (religie).

„Este un concurs inițiat de Inspectoratul Școlar Suceava cu ceva ani în urmă, în acest interval crescând, din punct de vedere valoric, foarte mult, lucru dovedit prin două aspecte: lucrările susținute de elevi au avut o calitate deosebită, cel puțin la etapa județeană a fost foarte greu de făcut o ierarhizare pentru că aproape toate meritau să fie trimise mai departe și, în al doilea rând, este primul an când la etapa națională participă elevi din toate județele țării, inclusiv Covasna, Harghita, Bihor, județe care până acum nu au participat. Sperăm ca acest concurs să se dezvolte în continuare, precum e <Lira de aur>", a menționat prof. Gabriela Scutaru, inspector școlar adjunct.

Cei mai merituoși elevi vor fi recompensați cu șase premii acordate de Ministerul Educatiei, 14 mențiuni și 12 premii speciale acordate de parteneri - Centrul Cultural Bucovina, Muzeul Bucovinei, Biblioteca „I.G. Sbiera”, Universitatea „Ștefan cel Mare” și IȘJ Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Național Interdisciplinar „Cultură și spiritualitate”, la Putna.
 Vizualizări articol: 1328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul Național Interdisciplinar „Cultură și spiritualitate”, la Putna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei