Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 102 (6812)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Activităţi de amploare organizate de elevii Şcolii „Miron Costin” Suceava în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie

Miercuri, 9 Mai 2018 (11:03:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În perioada 7-13 mai, elevii Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava organizează mai multe activităţi în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie, iniţiată de Organizaţia Salvaţi Copiii. Marţi, 8 mai, circa 900 de elevi, 50 de cadre didactice, părinţi şi bunici au participat la o acţiune de amploare care s-a desfăşurat pe terenul de sport al şcolii. Copiii au purtat în mâini baloane multicolore, au prezentat câteva dansuri, au cântat şi au avut un mesaj important de transmis: „Respectaţi-vă promisiunile! Educaţie incluzivă şi de calitate pentru toţi copiii”.

De fapt acesta este sloganul acestei ediţii, a VIII-a, din cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie, la care au participat copiii de la Şcoala ”Miron Costin”. Elevii au format o inimă imensă (respect pentru educaţie), au ridicat spre cer baloane în culorile steagului tricolor, s-au bucurat că sunt împreună, iar două grupuri de copii chiar au prezentat câteva dansuri tematice, program cu care au participat şi la concursuri în ţară. Rareş Stupiuc, elev în clasa a III-a B, a adresat autorităţilor o scrisoare prin care solicită sprijinul pentru ca toţi copiii să aibă acces la o educaţie de calitate şi incluzivă.

  • Importanţa educaţiei pentru şcoala românească

Prezent la eveniment, directorul executiv al Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava, profesorul Dumitru Moraru, a spus că de fiecare dată „ne-am străduit să adunăm la aceste acţiuni cât mai mulţi copii, părinţi şi parteneri. Anul acesta, partenerii noştri sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. Activitatea de astăzi vrea să atragă atenţia asupra importanţei educaţiei pentru şcoala românească, pentru viitorul copiilor”.

Tot directorul Dumitru Moraru a completat că, în acest an, Campania Globală pentru Educaţie are ca temă: „Dezvoltarea durabilă. Garantarea unei educaţii de calitate şi promovarea oportunităţilor de învăţare de-a lungul vieţii”, „o temă foarte generoasă, pe care vrem să o scoatem în evidenţă şi pe care vrem să o marcăm aşa cum se cuvine”.

  • Trei tipuri de activităţi

În deschiderea evenimentului de marţi, directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale „Miron Costin”, prof. Raluca Chrisantha Alexa, a spus că această campanie „îşi propune să atragă atenţia guvernelor şi liderilor din întreaga lume asupra importanţei educaţiei de calitate pentru toţi copiii. Activităţile se desfăşoară în perioada 7-13 mai şi sunt de trei tipuri: organizare şi activităţi la nivelul orelor de consiliere şi orientare privind importanţa educaţiei, apoi identificarea cazurilor de neparticipare la educaţie, iar al treilea tip de activităţi se referă la asigurarea unui climat sigur, prevenind fenomenele de bullying, chiar şi din cadrul şcolii noastre”.

Cadrele didactice coordonatoare ale activităţii sunt prof. Maria Bestiuc Afanasov şi prof. Anna Ştefură (care au subliniat că activităţile din acest an îşi propun să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra faptului că o educaţie publică de calitate şi incluzivă reprezintă o premisă absolut necesară pentru orice sistem democratic), sub coordonarea directorului prof. Dumitru Moraru şi a directorului adjunct prof. Raluca Chrisantha Alexa.

La activitatea de marţi au fost invitaţi şi au răspuns prezent inspectorul de specialitate IŞJ Suceava, prof. Ionel Dumistrăcel, directorul adjunct al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava, prof. Mihăiţă Bolohan, şi câteva cadre didactice de la CSEI Suceava, prof. Loredana Rădulescu – consilier educativ, prof. Roxana Anton, prof. Ioana Petrescu.


 

 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi de amploare organizate de elevii Şcolii „Miron Costin” Suceava în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie.
 Vizualizări articol: 3103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activităţi de amploare organizate de elevii Şcolii „Miron Costin” Suceava în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pandişpan cu banane şi glazură caramel Este o prăjiturică din cele ”de familie”, fără multe pretenţii, dar care e şi pufoasă, şi gustoasă, şi destul de uşor de pregătit acasă.Avem nevoie de:3 banane mari, 1,5 pahare zahăr, 3 pahare făină albă, 2 plicuri praf de copt, 6 ouă, o... Citeşte