Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 91 (6801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitarul Andrei Marga şi jurnalistul Stelian Tănase vin la Salonul Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum” de la USV

Marţi, 24 Aprilie 2018 (13:05:36)

Cea de a V-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum”, organizat anul acesta de către Universitatea „Ştefan cel Mare” – Biblioteca USV, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava şi Consiliul Local Suceava, va avea loc în zilele de 3-4 mai şi va marca, printr-o serie de evenimente speciale, Centenarul Marii Uniri 1918-2018.

Peste 25 de edituri şi case editoriale de prestigiu din România, Republica Moldova şi Ucraina şi-au anunţat participarea cu standuri de carte, lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu autori, dialoguri cu studenţii şi profesorii suceveni, la toate acestea publicul larg din Suceava fiind invitat permanent.

Anul acesta, Editura Tritonic din Bucureşti va fi invitatul de onoare al Salonului Internaţional de carte „Alma Mater Librorum”. Printre editurile prezente la Suceava la începutul lunii mai se află Editura Academiei Române, Editura Didactică şi Pedagogică, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, Editura Junimea din Iaşi, Editura Curtea Veche Bucureşti, Editura Cygnus Suceava, Editura Niculescu Bucureşti, edituri universitare din Iaşi, Cernăuţi, Chişinău, Bucureşti, Suceava, Case editoriale din Iaşi, Suceava, edituri cu carte religioasă ş. a.

Printre momentele de forţă ale Salonului Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum” amintim: lansările de carte în prezenţa oaspeţilor speciali, profesorul universitar dr. Andrei Marga şi scriitorul jurnalist Stelian Tănase, organizarea standului Cărţile Voroneţului, prezentarea Editurii Didactice şi Pedagogice, Concertul extraordinar de pian şi violoncel (Edit Arva la pian şi Emerich Ghercă la violoncel) la Auditorium-ul „Joseph Smith” (joi, 3 mai, ora 18:00), precum şi spectacolul de teatru ”Trei surori”, de Anton Pavlovici Cehov, de la Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, partener în organizarea Salonului Internaţional de Carte de la USV (pe 3 mai, ora 19:00).

Întâlnirile cu cititorii propuse de către scriitorul – jurnalist Stelian Tănase, „100 de ani de la Marea Unire” şi de profesorul Andrei Marga, „Reafirmarea identităţilor în Europa”, vor avea loc în cursul zilei de 3 mai, la Universitate, ora 12:00 şi ora 15:30.

Vineri, 4 mai, ora 11:00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Suceava, va avea loc ședinţa festivă cu participarea Editurii Nicodim Caligraful – Mănăstirea Putna, a profesorului univ. dr. Mihai Iacobescu, cu volumul „Scrisori din Bucovina”, şi a profesorului Andrei Marga, cu volumele „Ordinea viitoare a lumii” - Editura Niculescu, 2017 şi ”Raţiune şi voinţa de raţiune” – Editura Academiei Române, 2017.

Parteneri principali ai evenimentului sunt Asociaţia SEVA şi Radio Top Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitarul Andrei Marga şi jurnalistul Stelian Tănase vin la Salonul Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum” de la USV.
 Vizualizări articol: 1117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Universitarul Andrei Marga şi jurnalistul Stelian Tănase vin la Salonul Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum” de la USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei