Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 50 (6760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Zilele USV”, la 28 de ani de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ștefan cel Mare”

Sâmbătă, 3 Martie 2018 (13:19:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua de 7 martie este data la care Guvernul României a aprobat, în anul 1990, transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ștefan cel Mare”, prilej cu care universitarii suceveni organizează manifestările tradiționale „Zilele USV”.

Universitatea a pregătit trei zile pline de evenimente dintre care amintim vernisaje, lansări de carte, concerte, sesiuni de comunicări, activități sportive, dar și o ședință festivă programată pentru miercuri, 7 martie, de la ora 9.00, care va include si ceremonia de acordare a titlului onorific de Rector Emeritus prof. univ. dr. Adrian Graur.

Marți, 6 martie, de la ora 19.00, Casa de Cultură a Studenților organizează un concert pascal, susținut de Corala „Ciprian Porumbescu”. Evenimentul va avea loc pe scena Auditoriumului ”Joseph Schmidt”. Pentru cei din afara USV, prețul unui bilet este de 10 lei, iar acestea se pot achiziționa și on-line de pe ccs-sv.ro sau biletesuceava.ro. 

Miercuri, după ședința festivă, este programată o sesiune de comunicări științifice și lansări de publicații cu participarea studenților și profesorilor din USV. În Galeria de artă, din corpul A, etaj 1, de la ora 10.30, va fi vernisată expoziția “Centenarul Marii Uniri”. Prezintă prof. univ. dr. Ștefan Purici, prof. univ. dr.  Mihai Iacobescu şi conf. univ. dr. Aurel Buzincu. Tot în cadrul evenimentului va fi lansată cartea „Feminismul în România interbelică”, autor Ligia Dănilă. Prezintă prof. univ. dr. Mihai Iacobescu

De la ora 13.30, va fi vernisată expoziţia de carte “Şcoala Ardeleană”, în holul central din corpul A. Prezintă bibliotecar Despina Rotaru. Miercuri, manifestările continua la Biroul Francez, cu organizarea concursului „Une personnalité francophone de nos jours”.

Zilele USV se vor încheia miercuri, cu un concert al formației Iris (Cristi Minculescu, Valter Popa și Boro). Spectacolul va începe la ora 19.00, în Auditorium ”Joseph Schmidt”, din strada Universității, nr. 13.

Prețul unui bilet este de 20 de lei, iar acestea se pot achiziționa și on-line de pe ccs-sv.ro sau biletesuceava.ro. Accesul studenților este gratuit pe baza de invitație. Invitațiile se pot procura de la sediul Casei de Cultură a Studenților, organizator al evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Zilele USV”, la 28 de ani de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
“Zilele USV”, la 28 de ani de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ștefan cel Mare”4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei