Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 18 (6728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Vaslui și Suceava, fruntașe la numărul de școli cu toaleta în curte

Joi, 25 Ianuarie 2018 (11:14:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai recentă inventariere a şcolilor civilizate din România plasează Suceava pe un rușinos loc doi în ceea ce privește numărul unităților de învățământ cu grupuri sanitate în exterior.

219 școli sucevene au toaletele în curte, Vaslui fiind singurul județ care ne depășește, cu 389 de școli cu wc-ul afară.

Datele statistice au fost publicate de Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, miercuri, 24 ianuarie, fiind însoțite de următorul mesaj: "La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, avem 2.418 unități școlare cu grupurile sanitare în exterior". Acesta face și o promisiune oamenilor școlii, menționând că „în cel mult trei ani, autoritățile locale, județene și centrale vor face ca toate unitățile școlare din România să aibă condiții decente pentru educația elevilor și preșcolarilor”.

Este o promisiune pe care angajații din învățământul preuniversitar sucevean au tot auzit-o, însă soluțiile încă se lasă așteptate, iar școlile cu toalete neconforme rămân principalul punct slab al reţelei şcolare sucevene.

Revenind la centralizarea Ministerului Educației, podiumul rușinii, al județelor cu cele mai multe școli cu toaleta în curte, este completat de Botoșani și Iași, la egaliatate, fiecare cu 207 astfel de unități.

Locul IV îi aparține județului Mehedinți - 118 unități, urmat de Argeș - 104 unități, Bihor - 76, Neamț - 74, Vrancea - 64, Brașov- 62, Buzău și Olt - 59. Lista completă poate fi consultată în poza alăturată articolului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaslui și Suceava, fruntașe la numărul de școli cu toaleta în curte.
 Vizualizări articol: 2208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaslui și Suceava, fruntașe la numărul de școli cu toaleta în curte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei