Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 2 (6712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un copil de 2 ani, nevaccinat, cu suspiciune de rujeolă, a murit la Suceava

Vineri, 5 Ianuarie 2018 (15:43:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un copil nevaccinat antirujeolic, în vârstă de 2 ani, din Mitocu Dragomirnei, a murit în data de 4 ianuarie a.c., la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava şi există suspiciunea că decesul ar fi fost provocat de rujeolă. Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică Suceava, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Dinu Sădean, ne-a declarat, vineri, că este vorba despre un copil care suferea de o boală genetică, internat în data de 30 decembrie 2017 în secţia Pediatrie a spitalului, cu stomatită aftoasă şi febră.

”Starea copilului s-a agravat şi în data de 3 ianuarie 2018 a fost transferat, intubat, la Terapie Intensivă. A apărut şi o erupţie pe corp şi s-au recoltat probe pentru rujeolă. Probele au fost recoltate ieri (n.r. - joi), ieri au şi fost trimise la Bucureşti, dar din păcate tot ieri copilul a murit”, a declarat dr. Sădean.

Copilul a murit cu bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi stare septică severă. Dr. Sădean a subliniat că boala a evoluat ”pe un teren tarat”, din cauza anomaliei cromozomiale de care suferea, copilul fiind distrofic.

”Până la confirmare, vorbim de suspiciune de rujeolă”, a mai spus medicul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Suceava, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat, la rândul său, că instituţia aşteaptă rezultatul testelor pe probele de ser prelevate. Dr. Ardeleanu a confirmat absenţa vaccinării antirujeolice, în cazul acestui copil, însă nu ştie dacă din cauza refuzului părinţilor sau dacă în boala genetică de care suferea vaccinarea antirujeolică ar fi fost contraindicată.

Pe site-ul Centrului Naţional de Sănătate Publică este menţionat că s-au înregistrat 37 de decese din cauza rujeolei şi că un al 38-lea deces cu suspiciune de rujeolă s-a înregistrat în judeţul Suceava şi se află în curs de investigare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil de 2 ani, nevaccinat, cu suspiciune de rujeolă, a murit la Suceava.
 Vizualizări articol: 2977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un copil de 2 ani, nevaccinat, cu suspiciune de rujeolă, a murit la Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei