Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 dec 2017 - Anul XXII, nr. 290 (6706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Cajvana a colindat redacţia Monitorului de Suceava

Joi, 21 Decembrie 2017 (16:46:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E vremea colindelor, când se vesteşte Naşterea Domnului Iisus Hristos. Şi în acest an, un grup de elevi de la Liceului Tehnologic “Ştefan cel Mare” Cajvana, tineri îmbrăcaţi în costume populare, cu opinci şi ciorapi de lână, trăistuţe tradiţionale, bundiţe, cămăşi şi baticuri colorate, însoţiţi de preotul profesor George Ionuţ Apetrei, de la Parohia Sf. Mucenic Gheorghe - Mitocu Dragomirnei II, dar care predă religie elevilor din Cajvana, au colindat redacţia Monitorului de Suceava.

Ei au interpretat mai multe colinde vechi, specifice zonei Cajvana: ”Vin ciobanii de la munte”, ”Sus, sus, sus, pe lângă lună”, „La poarta lui Ştefan Vodă” şi tradiţionalul „La mulţi ani!”. După cum se ştie, colindatul deschide amplul ciclu al sărbătorilor de iarnă. Ceata de colindători de la Cajvana a cutreierat ieri mai multe instituţii, făcând tradiţionalele urări. S-a dovedit, încă o dată, că farmecul melodiilor şi versurilor colindelor este inegalabil. Ne-am bucurat că tinerii duc tradiţia mai departe, generaţiei de acum revenindu-i sacrul rol de a transmite acest inestimabil tezaur popular.

Elevii au fost acompaniaţi la vioară şi tobă, iar părintele a cântat împreună cu tinerii mai multe colinde. Preotul profesor George Ionuţ Apetrei ne-a spus că prin colinde redescoperim sufletul de copil din fiecare dintre noi. ”Noi facem repetiţii cu mult timp înainte de Sărbătoarea Naşterea Domnului, alegem repertoriul, colinde vechi, tradiţionale, colinde care transmit emoţie şi celor care le ascultă. Dacă nu simţi colinda, fiorul cântecului, atunci înseamnă că este o problemă cu tine, poate trebuie să te pregăteşti mai mult sufleteşte pentru această sărbătoare şi nicidecum nu este vinovată colinda sau cel care o cântă”, a completat preotul. La final, colindătorii, de la cei mai mici, la cei mai mari, au primit colăcei şi fructe, din partea Monitorului de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Cajvana a colindat redacţia Monitorului de Suceava.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Cajvana a colindat redacţia Monitorului de Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei