Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 nov 2017 - Anul XXII, nr. 274 (6690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Agenții economici vor învățământ dual pentru calificările de filator, mecanic auto și confecționer îmbrăcăminte din piele

Vineri, 1 Decembrie 2017 (10:55:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din toamna anului viitor, la solicitarea agenților economici din județ, ar putea funcționa trei noi clase de învățământ profesional dual, elevii urmând să fie pregătiți pentru calificările de filator, confecționer îmbrăcăminte din piele şi înlocuitori și mecanic auto.

Agenţi economici au transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean (IȘJ) Suceava că au nevoie de personal calificat în aceste trei domenii și vor să încheie parteneriate cu unități de învățământ care să școlarizeze elevi pentru aceste specializări. Inspectoratul Școlar a trimis propunerile către Ministerul Educației în vederea aprobării.

Potrivit IȘJ, „în judeţul Suceava au fost realizate următoarele solicitări pentru învăţământul dual: 20 locuri pentru calificarea filator, cu propunere de repartizare la Colegiul <Alexandru cel Bun> Gura Humorului, 25 locuri pentru calificarea confecționer îmbrăcăminte din piele şi înlocuitori, cu propunere de repartizare la Colegiul Silvic <Bucovina> Câmpulung Moldovenesc și 28 locuri pentru calificarea mecanic auto, cu propunere de repartizare la Colegiul Tehnic <Al. I. Cuza> Suceava”.

 

    Pentru învățământul dual, durata şcolarizării este de trei ani, iar elevii vor primi o bursă de 400 lei pe lună (200 lei de la sistemul de stat şi 200 lei de la agentul economic). Operatorul economic va asigura şi echipamentul de lucru, echipamentul de protecţie, cheltuielile pentru examinări de medicina muncii şi analize medicale obligatorii în vederea efectuării stagiului de pregătire practică. De asemenea, elevii vor avea un tutore de practică desemnat tot de agentul economic, care va avea grijă de grupele de elevi formate. 

    În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenții economici vor învățământ dual pentru calificările de filator, mecanic auto și confecționer îmbrăcăminte din piele.
     Vizualizări articol: 2073 | 
    Notează articolul: 
    • Nota curentă 0.00/5
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Agenții economici vor învățământ dual pentru calificările de filator, mecanic auto și confecționer îmbrăcăminte din piele0.05

    Comentarii

    Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


    Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



    RE-PAIR
    Directia Generala Anticoruptie
    Meniul ZILEI în restaurante sucevene

    HaiHui prin Bucovina

    Alte titluri din Ultima ora local

    Ştiri video

    Gala Top 10 Suceveni

    Top Articole

    Mersul trenurilor de călători

    SONDAJE

    Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

    Da
    Nu
    Nu mă interesează

    Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

    Fotografia zilei