Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 nov 2017 - Anul XXII, nr. 259 (6675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Rădăuţiul Civic”, premiul III (Incluziune socială) şi premiul de popularitate la Gala Tineretului din România

Luni, 13 Noiembrie 2017 (12:12:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul „Tabără educativă pentru copiii casei de tip familial din Rădăuţi”, demarat de grupul „Rădăuţiul civic”, a fost laureat cu Premiul al III-lea (la secţiunea Incluziune socială) şi premiul de popularitate la Gala Tineretului din România. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 11 noiembrie, la Bacău, capitală naţională a tineretului 2017/2018. Aflat la a IV-a ediţie, evenimentul organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului reuneşte sute de tineri din întreaga ţară şi premiază cele mai reuşite proiecte cu şi pentru tineri. Este prima dată în cei patru ani când un proiect din Rădăuţi ajunge în finala acestei competiţii, singurul din judeţul Suceava în acest an. Premiul de popularitate a fost înmânat la Bacău de ministrul Tineretului şi Sportului, ca urmare a faptului că proiectul grupului civic a adunat cele mai multe voturi pe platforma online: www.galatineretului.ro. Proiectul de la Rădăuţi a avut ca scop realizarea unei tabere pentru cei 10 copii de la Casa de tip familial „Universul Copiilor” din Rădăuţi, realizarea a cel puţin trei sesiuni de educaţie non-formală pe diverse teme de interes pentru ei, cât şi creşterea gradului de conştientizare a necesităţii unor astfel de acţiuni într-o comunitate mică. „Proiectul casei de tip familial din Rădăuţi a apărut din dorinţa de a ne implica, de a da ceva înapoi comunităţii şi a constat în organizarea unui număr de 4 sesiuni de educaţie non-formală (autocunoaştere, lucru în echipă, educaţie juridică şi curs de prim ajutor) şi a unei tabere la mare, în care unii dintre copii au văzut pentru prima dată marea, o experienţă de neuitat pentru ei (vizită la muzee, microrezervaţie, Adventura Parc, delfinariu). În urma încercării nereuşite de a obţine sprijinul autorităţilor, tabăra a fost realizată prin contribuţia cetăţenilor, proiectul derulându-se în perioada iunie – august 2017”, au arătat reprezentanţii grupului Rădăuţiul Civic prezenţi la Bacău, Luca Ciubotaru, Liliana Coca şi Adrian Popescu, membri ai grupului „Rădăuţiul Civic”. Aceştia au mai adăugat: „Ne-am dorit să arătăm comunităţii că se poate şi că iniţiativele pot să vină şi de la cetăţeni. Acest premiu ne onorează, dar ne şi obligă să continuăm activităţile în localitatea noastră şi chiar în judeţul Suceava. Am văzut la această gală proiecte frumoase din toată ţara, de aceea i-am îndemnat pe tinerii prezenţi să se implice în comunitatea lor locală pentru că schimbările pozitive se produc de oameni care iau atitudine. Le mulţumim donatorilor, susţinătorilor şi întregii comunităţi rădăuţene, numai prin acest efort de echipă am reuşit. Îi invităm pe toţi cei dornici de implicare civică să ni se alăture cu iniţiativele lor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Rădăuţiul Civic”, premiul III (Incluziune socială) şi premiul de popularitate la Gala Tineretului din România.
 Vizualizări articol: 1357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Rădăuţiul Civic”, premiul III (Incluziune socială) şi premiul de popularitate la Gala Tineretului din România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei