Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iul 2017 - Anul XXII, nr. 162 (6578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un elev al Colegiului „Petru Rareș” a câștigat 20.000 de lei pentru finanțarea unui proiect despre combaterea risipei alimentare

Joi, 20 Iulie 2017 (11:02:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev al Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava și-a adjudecat marele premiu al ediției din acest an al proiectului „Creatori de viitor”, o comunitate a liceenilor români cu performanțe deosebite, care a reunit 80 de tineri și care a pus în joc premii de 55.000 lei pentru finanțarea proiectelor propuse de aceștia.

Ciprian Tuchiluș va primi o finanțare de 20.000 lei, oferită de Kaufland România, pentru proiectul “Food Reformers”, care își propune să educe consumatorii în privința risipei alimentare.

Ciprian precizează că în realizarea proiectului a plecat de la o nevoie reală, „o nevoie cu care se confruntă cea mai mare parte a populației globului, risipa alimentară. În medie, un român aruncă în fiecare zi 365 g/zi de mâncare, care ar putea ajunge în farfuriile persoanelor în nevoie. Prin proiectul pe care am dori să îl implementăm, vom aduna produsele de patiserie, legumele și fructele nevândute la sfârșit de zi de la supermarket-uri și le vom distribui persoanele nevoiașe”.

În cadrul evenimentului „Creatori de viitor”, județul Suceava a mai fost reprezentat și de către Cătălin Panțiru, tot de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, care alături de echipa sa a câștigat premiul III.

La rândul său, Ovidiu Neamțu, președinte al Asociației „11even”, principala organizatoare a evenimentului de la Cluj, a menționat că „ediția din acest an a proiectului <Creatori de Viitor> s-a desfășurat pe trei coordonate, construite în jurul verbului <a forma>. Am dezbătut, alături de invitații noștri, subiecte deosebite ca <relații și relaționare>, <generozitate și spirit civic>, <de la a fi la a deveni> sau <era digitală - despre tehnologie și oameni>, în cadrul sesiunilor TransForm. I-am provocat pe participanți, ca în fiecare an, să lanseze cele mai interesante proiecte sociale sau de antreprenoriat social în cadrul competiției ReForm. În ultima seară a proiectului, în cadrul unui eveniment deosebit desfășurat în Grădina Botanică din Cluj-Napoca, am anunțat proiectele lansate și finanțate anul acesta cu 55.000 lei, în cadrul Galei PerForm”.

Proiectul „Creatori de viitor” a avut loc între 10 și 16 iulie 2017, fiind construit în jurul a trei obiective: în primul rând este o comunitate a liceenilor români cu preformanțe deosebite, apoi este o platformă de lansare a unor proiecte ale viitorului și, nu în ultimul rând, un spațiu de dezbatere a unor subiecte concepute de “creatorii de prezent”. Continuând un parteneriat de durată cu partenerul principal al proiectului, Kaufland România, organizatorii au putut oferi liceeniilor selectați, participarea gratuită.

Sâmbătă 15 iulie, în ultima seară a proiectului, Grădina Botanică din Cluj a găzduit Gala PerForm, eveniment devenit tradiție în cadrul Creatori de Viitor, care anul acesta a beneficiat de prezența mai multor invitați speciali, printre care Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Anna-Katharina Scheidereiter - responsabil CSR Kaufkland România, Dan Isai - CEO Salad Box și Peter Barta - antreprenor.

Proiectul “Creatori de viitor” este organizat de Asociația „11even”, în parteneriat cu Kaufland România, Ministerul Educației Naționale, Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, precum și cu o serie de alți parteneri instituționali, centre culturale, parteneri corporate și media. Detalii suplimentare despre acest program regăsiți la www.creatorideviitor.ro sau pe pagina https://www.facebook.com/CreatoriDeViitorRomania/.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev al Colegiului „Petru Rareș” a câștigat 20.000 de lei pentru finanțarea unui proiect despre combaterea risipei alimentare.
 Vizualizări articol: 2125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un elev al Colegiului „Petru Rareș” a câștigat 20.000 de lei pentru finanțarea unui proiect despre combaterea risipei alimentare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei