Faza națională a Concursului „Ecotrophelia”, găzduită de Universitatea Suceava



Înghețata cu topinambur, cătină și lapte din sâmburi de caisă este produsul cu care patru masterande vor reprezenta România la faza internațională „Ecotrophelia”
Înghețata cu topinambur, cătină și lapte din sâmburi de caisă este produsul cu care patru masterande vor reprezenta România la faza internațională „Ecotrophelia”

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează faza națională a concursului de inovare în domeniul produselor alimentare „Ecotrophelia”. Cea de-a VI-a ediție a competiției se va desfășura în perioada 2-4 iulie 2017 și se adresează studenților, aceștia fiind provocați să creeze produse alimentare inovative pentru consumul uman. Deschiderea oficială a concursului va avea loc pe 3 iulie 2017, începând cu ora 9.00, în aula din corpul E al USV. Pentru ediția din acest an s-au înscris 15 echipe de la următoarele universități: Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Universitatea din Oradea, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. Juriul concursului va fi format din specialiști din industria alimentară agreați de ASIAR. De altfel, „Ecotrophelia” se desfășoară sub egida egida Asociației Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR). Marii câștigători ai competiției naționale vor reprezenta România la faza internațională, care va avea loc în perioada 21-22 noiembrie 2017, la Londra, în Marea Britanie.



Recomandări

Lucrările celor mai buni studenți ai facultăților de silvicultură din șapte centre universitare, prezentate și premiate la Vatra Dornei

”Cazinoul Băilor”, din Vatra Dornei, a găzduit lucrările celei de-a X-a ediții a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice Studențești pe Teme de Silvicultură
”Cazinoul Băilor”, din Vatra Dornei, a găzduit lucrările celei de-a X-a ediții a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice Studențești pe Teme de Silvicultură