Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iun 2017 - Anul XXII, nr. 141 (6557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Eminescu în limbile lumii”, la Cernăuţi

Luni, 26 Iunie 2017 (16:08:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Vineri, 23 iunie, Lectoratul de Limbă Română al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Centrul de Studii Româneşti (ambele instituţii din cadrul Universităţii Naţionale „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi), a organizat cea de-a doua ediţie a mesei rotunde internaţionale „Eminescu în limbile lumii: traduceri, receptare critică şi academică”.În introducere, Gina Puică, titulara Lectoratului, a reamintit şi argumentat tematica aleasă pentru această masă rotundă. Tot în deschiderea evenimentului, Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuţi, a vorbit în calitate de diplomat, de istoric, dar şi de persoană cunoscătoare a celor două spaţii, românesc şi ucrainean, pledând pentru mai buna cunoaştere reciprocă a celor două popoare vecine, strâns legate prin numeroase fapte de cultură din prezent şi din trecut.În continuarea evenimentului, scriitoarea, jurnalista şi traducătoarea suceveană Doina Cernica a prezentat o comunicare despre traducătorii eminescieni pe care i-a întâlnit de-a lungul anilor la Suceava, Botoşani şi Cernăuţi, proveniţi din spaţii foarte diverse (slav, turcesc, grecesc, chilian etc.). Raluca Dimian, lector univ. dr. la Departamentul de Limbi şi Literaturi străine al USV, a făcut o expunere detaliată a traducerilor din poezia lui Eminescu în limba germană, iar Muguraş Constantinescu, prof. univ. dr. în cadrul aceluiaşi departament, a comunicat în jurul traducerii lui Eminescu în limba franceză. Venit de la Universitatea din Granada (Spania), unde este profesor, Enrique Nogueras, traducător din portugheză şi română în spaniolă, a făcut un istoric al traducerilor din poezia şi proza lui Eminescu în limba spaniolă. În încheierea manifestării, Gina Puică şi scriitorul Vasile Tărâţeanu, membru de onoare al Academiei Române, preşedintele Centrului Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, au încercat un bilanţ de parcurs al celor două ediţii ale acestui eveniment, a cărui tematică se arată inepuizabilă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Eminescu în limbile lumii”, la Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Eminescu în limbile lumii”, la Cernăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă rapidă de salată verde Dacă ne grăbim foarte tare, dacă e cald şi nu ne atrage deloc ideea de a sta cu orele în bucătărie, dar şi dacă vrem un preparat uşor şi plăcut, această ciorbă este o idee bună.Avem nevoie de:O salată verde mare, 150 g costiţă afumată, 1 ou, o... Citeşte