Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iun 2017 - Anul XXII, nr. 138 (6554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Crucea Roșie Suceava implementează proiectul "I am Human, I have Rights!"

Joi, 22 Iunie 2017 (13:14:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Crucea Roşie Suceava implementează proiectul internaţional "I am Human, I have Rights!", finanţat prin Programul Erasmus Plus. Crucea Roşie Suceava oferă asistenţă persoanelor supuse vulnerabilităţii pe diverse planuri. Prin programele şi activităţile desfăşurate, Crucea Roşie Suceava încearcă să prevină sau să aline suferinţa sub toate formele, să protejeze sănătatea şi viaţa, să promoveze respectul faţă de demnitatea umană şi respectarea drepturilor omului. În activităţile întreprinse, Crucea Roşie Suceava se bazează pe implicarea activă a tinerilor prin acţiuni de voluntariat. Aceştia se regăsesc pe toate planurile, atât ca parteneri şi implementatori, cât şi ca beneficiari. Proiectul a adus împreună 25 de lucrători de tineret din 7 ţări pentru a-şi dezvolta cunoştinţele legate de drepturile omului într-un mod inovativ, prin utilizarea educaţiei non-formale. Proiectul este coordonat de Crucea Roşie Suceava şi are ca parteneri 6 organizaţii non-guvernamentale din Italia, Croaţia, Danemarca, Lituania, Fosta Regublică Iugoslavă a Macedoniei şi Polonia. Andrei Tailup, coordonator al proiectului, a declarat că „în contextul internaţional actual, promovarea şi protejarea drepturilor omului devine o activitate care necesită implicarea activă a tinerilor. Numărul mare de persoane care cad victimă traficului de fiinţe umane şi problematica refugiaţilor sunt o dovadă clară a schimbărilor internaţionale cu care trebuie să ţinem pasul şi cărora trebuie să ne adaptăm pentru a proteja drepturile fundamentale ale individului.” Acest proiect a avut ca activitate principală un curs de pregătire a celor 25 de lucrători de tineret, curs care s-a desfăşurat pe parcursul a 8 zile în localitatea Gura Humorului. Tinerii participanţi, youth workeri, sunt implicaţi activ în comunităţile lor şi desfăşoară programe în cadrul ONG-urilor. În cadrul acestui curs de pregătire, aceştia au dobândit cunoştinţe legate de tematica drepturilor omului, promovarea şi protejarea acestora. Pe parcursul trainingului, participanţii au primit informaţii despre încălcări ale acestor drepturi în cazul traficului de fiinţe umane şi în problematica refugiaţilor. Pe lângă acumularea şi consolidarea unor cunoştinţe, participanţii s-au implicat în realizarea unui clip video motivaţional care va fi lansat la începutul lunii iulie şi pe care îl vor utiliza în promovarea drepturilor omului. Mai mult, la sediul Crucii Roşii Suceava s-a desfăşurat o sesiune de lucru susţinută de subcomisar Ileana Iacob, ofiţer sociolog în cadrul IPJ Suceava, unde participanţii au aflat mai multe informaţii legate de specificul traficului de fiinţe umane şi situaţia naţională din România. Proiectul "I am Human, I have Rights!" are ca obiectiv principal oferirea lucrătorilor de tineret a cunoştinţelor legate de drepturile omului în contextul internaţional actual şi dezvoltarea competenţelor în lucrul cu tinerii pe această temă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crucea Roșie Suceava implementează proiectul "I am Human, I have Rights!".
 Vizualizări articol: 1319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crucea Roșie Suceava implementează proiectul "I am Human, I have Rights!"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei