Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iun 2017 - Anul XXII, nr. 123 (6539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Fonduri europene

Primarul Sucevei, prezent în Irlanda ca partener la implementarea proiectului „Dezvoltare inteligentă pentru orașe europene”

Joi, 1 Iunie 2017 (15:48:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a aflat zilele acestea în Irlanda, în orașul universitar Cork, cu o populație de peste 125.000 de locuitori, în calitate de partener la implementarea proiectului „Dezvoltare inteligentă pentru orașe europene 2014-2020", finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Cadru Horizon 2020.

Horizon 2020 este programul cadru al Uniunii Europene în domeniul cercetării și inovării și reprezintă instrumentul economic pentru asigurarea competitivității pe plan mondial a spațiului european comun.

„Am avut discuții la primăria din Cork,unde m-am întâlnit cu primarul orașului, Excelența Sa, Lord Mayor of Cork, Ard-Mhéara Chathair Chorcaí, Des Cahill.

De asemenea, am avut discuții la Universitatea din Cork și am vizitat mai multe obiective din oraș, care folosesc soluții inteligente în gestionarea energiei, reciclarea deșeurilor, în domeniul parcărilor.
Am prezentat strategia municipiului Suceava privind energia verde (biomasă, iluminat cu leduri, transport electric), care au fost apreciate în cadrul proiectului și în discuțiile bilaterale avute cu primarul orașului Cork”, a declarat edilul sucevean.

Proiectul ”Dezvoltare inteligenta pentru orașe europene 2014 – 2020”, are ca obiectiv principal transferul de experiență și bune practici, dar cele 3 scopuri ale proiectului sunt de a îmbunătăți calitatea vieții pentru cetățenii europeni, de a reduce impactul asupra mediului al activităților economice și de a crea o dezvoltare economică durabilă.
Bugetul total al proiectului este de 32.521.771 Euro din care contribuția Uniunii Europene este de 24.999.450 Euro. În cadrul acestui proiect Municipiul Suceava va beneficia de 53.325 Euro nerambursabili, finanțați în proporție de 100% de Uniunea Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei, prezent în Irlanda ca partener la implementarea proiectului „Dezvoltare inteligentă pentru orașe europene”.
 Vizualizări articol: 3457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Primarul Sucevei, prezent în Irlanda ca partener la implementarea proiectului „Dezvoltare inteligentă pentru orașe europene”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei