Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 mai 2017 - Anul XXII, nr. 119 (6535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Concurs interjudețean de artă și spiritualitate creștină, la Gura Humorului

Sâmbătă, 27 Mai 2017 (11:04:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Proiectul educațional „Sărbătoarea Învierii - Spiritualitate şi tradiţii prin ochi de copil”, ediţia a VII-a, expoziţie - concurs pentru elevii din judeţ, dar şi din ţară cu aptitudini artistice, păstrători ai tradiţiei şi ai spiritualtăţii creştine, a avut o primă etapă, pe 24 mai, la Gura Humorului. Concursul se desfășoară sub directa îndrumare a inspectorului de educaţie permanentă prof. Tatiana Vîntur (IŞJ Suceava) și a pr. prof. Gheorghe Hostiuc, inspector școlar de Religie (IŞJ Suceava), pe două secţiuni: artă şi spiritualitate creștină. Secţiunea artă (participare directă şi indirectă), cuprinde următoarele subsecţiuni: Artă populară - cusături tradiţionale, sculptură, ouă (încondeiate şi pictate); Artă decorativă - colaje, felicitări, obiecte și produse decorative; Artă textilă - împletituri (sfoară, lână), tapiserie, diferite obiecte din materiale textile; Eco Art – colaje, felicitări, obiecte şi decoraţiuni realizate din materiale refolosibile şi materiale din natură; Info Art - creaţii grafice pe calculator; Artă fotografică. Secţiunea spiritualitate creștină (participare directă şi indirectă) cuprinde: Artă sacră - icoane pe lemn, pânză, sticlă, piatră, carton-hârtie; machete reprezentând modele arhitecturale ale bisericilor din diferite zone ale tării; Creații literare - proză scurtă - elaborarea unor compuneri cu titlu la alegere (una, două pagini), având ca temă sărbătoarea ,,Învierii Domnului”; poezie, având aceeași temă ,Învierea Domnului”. La secţiunea cu participare directă, care a avut loc pe 24 mai, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, s-au înscris 90 de elevi, din 16 unităţi de învăţământ din judeţ şi din ţară: Bucureşti, Bistriţa, Botoşani şi Iaşi, precum şi 45 de cadre didactice coordonatoare. De asemenea, au fost implicaţi elevi cu TSA –Autism, fapt ce a dovedit atenţia acordată şi copiilor cu Cerinţe Educative Speciale (CES). Juriul, format dintr-o comisie de specialitate, a jurizat lucrările și a acordat, pe secțiuni, premii, menţiuni și premii speciale.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs interjudețean de artă și spiritualitate creștină, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs interjudețean de artă și spiritualitate creștină, la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei