Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 apr 2017 - Anul XXII, nr. 91 (6507)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Dor de Rost”, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

Luni, 24 Aprilie 2017 (11:54:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fotograful Răzvan Voiculescu lansează, joi, 27 aprilie a.c., la ora 16.00, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (corpul E, Aula) albumul de fotografie şi filmul „Dor de Rost”, la doi ani de la prima parte a aceluiaşi proiect, „Rost - esenţe, gusturi şi stări româneşti”.

Evenimentul va include o proiecţie de fotografie şi vizionarea filmului „Dor de Rost”

Noul album „Dor de Rost” conţine 320 de pagini de ipostaze impresionante ale rostului, această „colecţie de căutări”: meşteşuguri, obiceiuri, momente, poveşti de viaţă. Albumul este însoţit de o hartă artizanală a „Păstrători de Rost” şi de un DVD cu scurtmetraj, produs de Ana Maria Pîrvan, Răzvan Voiculescu şi Răzvan Sima.

Ambele volume ale proiectului au avut ca temă principală ideea unei lumi aflate la apus şi faptul că în satele şi oraşele mici ale României majoritatea meşteşugurilor tradiţionale dispar, iar odată cu ele, şi crezul şi tradiţia satului tradiţional.

Răzvan Voiculescu a vrut să surprindă în noul său album ideea de rost pe care o reprezintă păstrătorii de tradiţii, de care vom auzim din ce în ce mai des ca fiind ultimii de acest fel: „ultimul fierar”, „ultimul potcovar”, „ultimii rapsozi”. Dincolo de impactul cultural, beneficiul social al proiectului este acela de a oferi o alternativă de modele, de eroi autentici, umani, plini de riduri, dar mai ales de poveşti.

„Am început prin a căuta Rostul românesc. I-am aflat pe păstrătorii lui. Şi cunoscându-i pe ei, am început să mă recunosc pe mine. Câteodată într-o vorbă pe care mi-au spus-o, altădată într-un gest, de multe ori chiar şi într-o tăcere. Şi nu de puţine ori într-un blid aburind”. (Răzvan Voiculescu - fotograf)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dor de Rost”, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Dor de Rost”, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei