Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2017 - Anul XXII, nr. 75 (6491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Copii de la Asociaţia Help Autism - filiala Suceava au ieşit în parc să deseneze şi să socializeze

Luni, 3 Aprilie 2017 (15:26:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi copii de la Asociaţia Help Autism - filiala Suceava au ieşit vineri, 31 martie, împreună cu terapeuţii, în parc să deseneze şi să socializeze, în acest fel marcând Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului (2 aprilie). După cum a spus Andreea Panait, psiholog clinician, terapeut ABA în cadrul Asociaţiei Help Autism - filiala Suceava, „între orele 13:30-15:30, copiii s-au jucat cu baloane şi au colorat cu cretă, iar noi au vorbit cu persoanele aflate în parc despre autism”.

Help Autism a inaugurat anul trecut, în octombrie, la Suceava, cel de-al şaselea centru de evaluare psihologică şi intervenţie timpurie în autism al asociaţiei. Noul centru, deschis în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava (DGASPC), vine în continuarea parteneriatului public-privat încheiat încă din anul 2013 în cadrul proiectului „Şi ei au dreptul la viaţă”, proiect care a stat la baza înfiinţării filialei Help Autism Suceava. Pe durata derulării parteneriatului, specialiştii Help Autism au coordonat şi supervizat activitatea psihologilor locali, în virtutea unui transfer de bune practici menit să contribuie la profesionalizarea personalului din instituţia de stat.

În acest moment, după cum a completat Andreea Panait, la Centrul Help Autism Suceava sunt înscrişi 32 de copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 11 ani, copii de care se ocupă şase terapeuţi.La nivelul judeţului Suceava, anul trecut, conform unor statistici, erau înregistraţi în evidenţele DGASPC peste 250 de copii diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist, însă, neoficial, numărul lor se estimează a fi mult mai mare. Odată cu lărgirea activităţii în judeţ, asociaţia Help Autism îşi propune ca prin programe de conştientizare, dar şi prin continuarea serviciilor gratuite de diagnostic precoce şi evaluare psihologică complexă, să contribuie la diagnosticarea timpurie, încă de la primele semne ale tulburării, astfel încât, prin programele personalizate de terapie, un număr mai mare de copii să beneficieze de şansa la o viaţă cât mai aproape de normalitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii de la Asociaţia Help Autism - filiala Suceava au ieşit în parc să deseneze şi să socializeze.
 Vizualizări articol: 1782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copii de la Asociaţia Help Autism - filiala Suceava au ieşit în parc să deseneze şi să socializeze0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei