Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mar 2017 - Anul XXII, nr. 72 (6488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ilie Gherman, fostul primar al comunei Slatina, trimis în judecată

Joi, 30 Martie 2017 (15:30:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au anunțat că au finalizat ancheta și l-au trimis în judecată pe inculpatul Ilie Gherman, fostul primar al comunei Slatina, cel care este acuzat că a mutat din pix 11 romi de la Valea Moldovei la Slatina, pentru a-l putea vota la alegerile locale de anul trecut. Dosarul a fost finalizat la mai puțin de o lună de zile de la acțiunea din 2 martie, în urma căreia Ilie Gherman a fost pus sub acuzare și reținut. Mai mult, deși lăsat în libertate de Judecătoria Fălticeni, Ilie Gherman a fost arestat preventiv de instanța de apel și a rămas până acum după gratii.

Procurorii au arătat că, în perioada martie – aprilie 2016, în vederea câştigării unui număr mai mare de voturi, Ilie Gherman a abordat direct sau indirect 11 persoane (din satul Mironu, comuna Valea Moldovei) pe care le-a convins să îşi stabilească fictiv reşedinţa în comuna Slatina, pentru a dobândi astfel drept de vot  în această localitate. Pe numele celor 11 au fost emise adeverinţe care atestau în mod nereal că titularii acestora deţin fiecare câte un imobil pe raza satului Herla din comuna Slatina.

Ulterior, cei 11 s-au  prezentat la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Fălticeni, unde au solicitat stabilirea reşedinţei La Herla. 10 dintre cei 11 au și votat efectiv, a rezultat din cercetări. ”La data de 05.06.2016 zece inculpaţi au votat în cadrul Circumscripţiei Electorale nr. 93 Slatina, deşi nu aveau acest drept având în vedere modul fraudulos în care au obţinut reşedinţa în această localitate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Ilie Gherman a fost trimis în judecată pentru un adevărat șir de infracțiuni în formă continuată: fals intelectual în formă continuată – 11 infracțiuni, „participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată sub forma instigării” - 11 infracțiuni, „instigare la săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată” - 11 fapte, „instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată”, - tot 11 infracțiuni și „instigare la săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot în formă continuată – 10 infracțiuni.

În acest dosar mai au calitatea de inculpați și cei 11 romi care au fost complici la fraudă, dar și două funcționare din cadrul Primăriei comunei Slatina, acuzate că au ajutat la întocmirea falsurilor.

Frauda nu l-a ajutat pe Gherman să obțină un nou mandat, deși având în vedere echilibrul fiecare vot a contat. Contracandidatul său, Vasile Vlăduţ Gherman, a câştigat alegerile la o diferenţă mai mică de zece voturi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilie Gherman, fostul primar al comunei Slatina, trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 2217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilie Gherman, fostul primar al comunei Slatina, trimis în judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei