Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mar 2017 - Anul XXII, nr. 70 (6486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Ornamentele armelor”, în filatelia românească

Marţi, 28 Martie 2017 (11:17:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilateliaa introdus în circulaţie filatelică, începând cu data de 24 martie a.c., emisiunea de mărci poştale „Ornamentele armelor”, ce aduce în atenţia colecţionarilor decoraţiunile unor arme de foc din secolele trecute, piese aflate în colecțiile Muzeului Naţional Peleş.

Timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei prezintă un pistol de provenienţă persană, din prima jumătate a secolului al XVIII-lea. Piesa este realizată din trei materiale: oţel (turnat, presat, gravat şi aurit), argint (turnat, laminat, decupat, trefilat, gravat şi cizelat), lemn (strunjit încrustat, placat şi finisat).

Timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei reproduce imaginea unui pistol cu cremene, de provenienţă italiană, din prima jumătate a secolului al XVIII-lea. Piesa este realizată din patru materiale: oţel (turnat, ciocănit, gravat, argintat, aurit şi cizelat), lemn (strunjit şi finisat), argint (turnat, trefilat, filigranat, aurit şi cizelat) și coral (sculptat).

Timbrul cu valoarea nominală de 8,00 lei reprezintă imaginea unui pistol cu cremene de provenienţă turcească, din prima jumătate a secolului al XVIII-lea. Piesa este realizată din trei materiale: oţel (turnat, ciocănit, gravat, aurit şi cizelat), lemn (tăiat şi finisat), argint (turnat, traforat, aurit şi cizelat).

Timbrul cu valoarea nominală de 15,00 lei ilustrează tot un pistol de provenienţă turcească, din prima jumătate  a secolului al XVIII-lea. Piesa este realizată din patru materiale: oţel (turnat, ciocănit, gravat, aurit şi cizelat), lemn (strunjit, încrustat şi finisat), argint (trefilat şi cizelat), alamă (turnată, laminată şi presată).

Emisiunea filatelică are un tiraj total de 50.800 de timbre. Au fost realizate și 200 de seturi FDC (două plicuri), echipate cu timbrele emisiunii, numerotate și obliterate cu ștampila „prima zi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ornamentele armelor”, în filatelia românească.
 Vizualizări articol: 1220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Ornamentele armelor”, în filatelia românească5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei