Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mar 2017 - Anul XXII, nr. 60 (6476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Flori simbol de ţară”, pe timbrele româneşti

Joi, 16 Martie 2017 (11:08:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Flora, una dintre temele apreciate şi îndrăgite de pasionaţii filateliei, este abordată şi în acest an de Romfilatelia în cadrul emisiunii de mărci poştale „Flori simbol de ţară”.

Emisiunea, care aduce în atenţie floarea simbol a câtorva state riverane Dunării, alături de drapelul lor naţional, este alcătuită din patru timbre şi intră în circulaţie începând de vineri, 17 martie 2017.

Floarea simbol naţional al României, reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 1,50 lei, este bujorul, Paeonia peregrina, floare cunoscută şi sub numele de Palma-Maicii-Domnului sau Rujioară sau Băbărujă.

Floarea simbol a Republicii Moldova este busuiocul, a cărui imagine este reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 4.00 lei.

În tradiţia autohtonă această plantă este considerată o floare a dragostei şi a norocului, iar în medicina populară este folosită pentru îmbunătăţirea memoriei şi remediu antistres.

Floarea naţională a Republicii Croaţia, ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 8.00 lei, este Iris croatica. Despre floarea superbă de culoare violet, fitoterapeuţii susţin că este un remediu simplu care ţine sub control o varietate de boli.

Trandafirul, Rosa damascena, a cărei imagine este reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 15.00 lei, este floarea simbol a Bulgariei.

Gama variată de produse cosmetice care au arome delicate de trandafir sunt denumite ,,aurul bulgar” sau ,,lichidul de aur”.

Tirajul total al emisiunii este de 54.640 de timbre. Emisiunea filatelică este completată cu două plicuri „prima zi” (200 seturi).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Flori simbol de ţară”, pe timbrele româneşti.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Flori simbol de ţară”, pe timbrele româneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei