Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mar 2017 - Anul XXII, nr. 60 (6476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DNA confirmă că fosta şefă a Casei de Pensii Suceava a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei

Joi, 16 Martie 2017 (14:16:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, a confirmat, printr-un comunicat de presă, că a dispus sesizarea instanţei de judecată, cu privire la acordul de recunoaştere a vinovăţiei, în cazul inculpatei Camelia Chitul, fostul director executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava. Monitorul de Suceava a anunţat în exclusivitate, în ediţia din 2 februarie 2017, că şefa Casei de Pensii Suceava a recunoscut toate acuzaţiile şi va încheia un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Camelia Chitul a recunoscut toate acuzaţiile împotriva sa, precum şi pedeapsa stabilită: 1 an şi 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea, Cameliei Chitul i s-a mai stabilit şi interzicerea dreptului de a deţine funcţia de director la nivelul caselor judeţene de pensii, pe o perioadă de 2 ani. Pentru a rămâne definitivă, sentinţa trebuie confirmată şi de instanţa de judecată, în acest sens fiind sesizat Tribunalul Suceava.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Chitul Maria Camelia va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în condiţiile stabilite de instanţa de judecată. De asemenea, de la aceasta se va confisca şi suma de 4.000 de lei, pe care i-a cerut-o directorului adjunct al instituţiei.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 16.05.2016 - 27.10.2016, în contextul organizării alegerilor locale şi parlamentare, inculpata Chitul Maria Camelia, în calitate de director executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) aflată în subordinea sa, sub pretextul unei “contribuţii pentru partid”, suma totală de 4.000 lei.

În schimbul banilor respectivi, inculpata i-a promis martorului că îl va menţine şi pe viitor în funcţia pe care acesta o deţinea în cadrul Casei Judeţene de Pensii Suceava. În acelaşi context, inculpata a invocat şi faptul că are influenţă asupra conducerii Casei Naţionale de Pensii.

În lunile noiembrie 2016 şi ianuarie 2017, în contextul organizării unui concurs de ocupare a unui post vacant din cadrul Casei Judeţene de Pensii Suceava, inculpata Chitul Maria Camelia i-a solicitat aceluiaşi martor ca, în virtutea calităţii sale de preşedinte al comisiei de examinare, să-i pună la dispoziţie subiectele propuse pentru susţinerea concursului, precum şi răspunsurile corecte, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.

Subiectele respective au fost cerute de inculpată cu scopul de a i le oferi unui candidat agreat, înaintea susţinerii examenului.

Ca urmare a acestor demersuri, postul respectiv a fost ocupat de candidatul căruia i-au fost oferite subiectele.

„În prezenţa apărătorului ales, inculpata Chitul Maria Camelia a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA confirmă că fosta şefă a Casei de Pensii Suceava a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei.
 Vizualizări articol: 3393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DNA confirmă că fosta şefă a Casei de Pensii Suceava a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei