Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mar 2017 - Anul XXII, nr. 58 (6474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tânăr trimis în judecată pentru că, pe când avea 15 ani, a ucis o bătrână

Marţi, 14 Martie 2017 (15:12:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a finalizat ancheta într-unul din cele mai complicate cazuri de omor petrecute în ultimii ani în judeţul Suceava. În mai 2014, o bătrână în vârstă de 70 de ani a fost găsită moartă în casă, ucisă în bătaie şi cu indicii clare de agresiune sexuală. Iniţial au fost doi inculpaţi pentru această faptă, ambii hoţi din locuinţe.

Pe 22 mai 2014, femeia de 70 de ani, din Milişăuţi, care se deplasa cu greutate, cu un cadru metalic, a fost găsită moartă în propria casă. Din ancheta ulterioară a rezultat că omorul a fost comis în principal în scop de jaf, femeia fiind ucisă pentru 700 de lei. Trupul neînsufleţit a fost găsit abia după 5 zile, un prim impediment important în anchetă.

Detaliile despre cum a fost ucisă victima, descrise acum în rechizitoriul de trimitere în judecată, sunt şocante. Vasile Vlăduţ Puşcaşu, pe atunci în vârstă de 15 ani, dintr-o familie de romi de Arbore, s-a deplasat cu o maşină de ocazie la Milişăuţi, având de la început intenţia de a intra în casa bătrânei pentru a găsi bani şi alte valori.

Din cercetările coordonate de procurorul criminalist rezultă că, înainte de a intra în casă, minorul a luat din curte un leaţ de aproximativ jumătate de metru, un prim indiciu al intenţiilor violente ale acestuia. 

Intrat în casă, Puşcaşu a început să caută prin încăperi. A găsit iniţial bunuri mărunte, după care, după îndelungi căutări, a găsit, într-un dulap, suma de 700 de lei. La un moment dat, când minorul se pregătea să plece din casă, proprietara s-a întors în grădină şi a dat peste el. Au urmat momente groaznice:

Copilul de la acea vreme i-a aplicat victimei mai multe lovituri de pumni la nivelul feţei, bătrâna căzând jos. Din păcate, nu s-a oprit nici măcar în acest moment. Din ancheta procurorului de caz rezultă că inculpatul s-a folosit şi de un electroşoc, lăsând mai multe urme de electrocutare pe corpul bătrânei, după care a încercat să întreţină relaţii sexuale cu ea. Actul sexual în sine nu s-a consumat, minorul neavând erecţie.

„Apoi inculpatul a recurs la un gest obscen, introducând în vaginul victimei obiectul vulnerant pe care îl luase din curtea locuinţei (n.r. lemnul de jumătate de metru), în timp ce cu o mână îi obtura căile respiratorii pentru a nu ţipa, cauzând astfel  în scurt timp decesul victimei”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

 Moartea victimei a fost violentă şi s-a produs din cauza asfixiei mecanice prin strangulare, sufocare.

Vasile Vlăduţ Puşcaşu a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată urmată de moartea victimei şi tentativă de viol.

Infracţiunea de tâlhărie urmată de moartea victimei este pedepsită de Codul Penal cu pedeapsă de la 7 la 18 ani.

Procesul va începe la Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr trimis în judecată pentru că, pe când avea 15 ani, a ucis o bătrână.
 Vizualizări articol: 3990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânăr trimis în judecată pentru că, pe când avea 15 ani, a ucis o bătrână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei