Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 mar 2017 - Anul XXII, nr. 57 (6473)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eseuri despre poezia lui Ion Barbu sau Tudor Arghezi, la clasa a XII-a, la prima probă a simulării

Luni, 13 Martie 2017 (16:35:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai important subiect al probei de limba și literatura română de la simularea examenului de la bacalaureat, la clasa a XII-a, a vizat analiza unui text poetic, cerință care de multe ori îi prinde pe liceeni pe picior greșit.

Elevii de clasa a XII-a au primit două tipuri de subiecte, unele adaptateprofilului real, vocaţional sau tehnologic şi unele adaptate profilului uman sau pedagogic. Chiar și așa, ambele categorii au avut de redactat eseuri despre o operă lirică, fie că a fost vorba despre Ion Barbu, fie despre Tudor Arghezi.

Elevii de clasa a XII-a, profil real și vocațional,au primit la primul subiect un text la prima vedere din nuvela „Proștii”, de Liviu Rebreanu, pe baza căruia trebuiau să rezolve nouă cerinţe. La subiectul al doilea, elevilor li s-a cerut să redacteze un eseu de tip argumentativ despre necesitatea competențelor de utilizare a calculatorului în contextul actual, iar la subiectul al treilea au avut de redactat un eseu în care să prezinte temă și viziunea despre lume într-un text poetic, aparținând lui Tudor Arghezi. 

La profil uman și pedagogic, primul subiect a vizat un text de Ioan Slavici, iar la subiectul al II-lea, elevii au trebuit să explice rolul mass-mediei în promovarea evenimentelor culturale. Subiectul cu numărul III a presupus redactarea unui eseu de 600 – 900 de cuvinte despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu.

Cât privește colegii mai mici, cei de clasa a XI-a, la subiectul al III-lea, liceenii au avut de redactat un eseu în care să prezinte fie particularități ale comediei, fie să prezinte particularitățile ale unui text poetic studiat, aparținând lui Mihai Eminescu (în funcție de profilul elevului).

Elevii claselor a VIII-a au primit o cerință referitoare la poezia „Toamnă la Miorcani”, de Ion Pillat, iar la al doilea subiect au avut de narat o întâmplare petrecută în timpul unui joc și de rezolvat cerințe pe marginea unui articol de pe www.historia.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eseuri despre poezia lui Ion Barbu sau Tudor Arghezi, la clasa a XII-a, la prima probă a simulării.
 Vizualizări articol: 2653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Eseuri despre poezia lui Ion Barbu sau Tudor Arghezi, la clasa a XII-a, la prima probă a simulării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei