Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 mar 2017 - Anul XXII, nr. 56 (6472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Prima femeie prefect a judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, şi-a preluat oficial funcţia

Sâmbătă, 11 Martie 2017 (15:17:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima femeie prefect a judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a depus sâmbătă jurământul pentru această funcţie în cadrul unei ceremonii de învestire care a avut loc la Palatul Administrativ. Depunerea jurământului şi învestirea în funcţia de prefect a noului prefect a avut loc în prezenţa ministrului Agriculturii, Petre Daea, şi a directorului general al Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Teodor Iulian Gheorghe, dar şi a secretarului de stat din cadrul Ministerului Mediului Eugen Uricec. La ceremonie a fost prezent şi fostul prefect Constantin Harasim, primarul Sucevei, Ion Lungu, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc. Dintre parlamentarii suceveni, la evenimentul de sâmbătă au fost prezenţi doar reprezentanţii PSD, respectiv senatorii Ioan Stan şi Virginel Iordache şi deputaţii Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Nechifor, Alexandru Rădulescu şi Emanuel Havrici.

Ceremonia a fost condusă de directorul general al MAI, Teodor Iulian Gheorghe, care pentru început a citit Hotărârile de Guvern de încetare a mandatului de prefect al lui Constantin Harasim, care a fost întâmpinată cu aplauze de unii dintre participanţii la eveniment, şi cea prin care Mirela Adomnicăi a fost numită la conducerea Prefecturii Suceava. Teodor Iulian Gheorghe a ţinut să remarce faptul că Mirela Adomnicăi a fost atât prima femeie care a ocupat o funcţie de parlamentar în judeţul Suceava, acum fiind prima femeie care a fost numită în postul de prefect.

A urmat apoi depunerea jurământului de către noul prefect al judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, după care aceasta a ţinut să le mulţumească tuturor celor prezenţi pentru că au răspuns la invitaţia de a participa la ceremonie. Mirela Adomnicăi a ţinut să precizeze, încă de la începutul mandatului său de prefect, că în activitatea sa vrea să se bazeze în primul rând pe o echipă puternică, aşa cum este cea de la Suceava. „Mă refer în primul rând la angajaţii din Instituţia Prefectului, dar şi pe sprijinul colegilor din Colegiul Prefectural, din care şi eu am făcut parte, pentru ca în final să reuşim să implementăm programul de guvernare al Guvernului, în beneficiul cetăţenilor”, a spus Mirela Adomnicăi. Ea a adăugat că se bazează şi pe sprijinul presei, pe care şi-o doreşte ca partener, în vederea unei bune promovări a activităţii Prefecturii. Mirela Adomnicăi a adăugat că îşi doreşte o bună colaborare cu parlamentarii de Suceava, în special pentru promovarea iniţiativelor legislative de care vor avea nevoie unităţile administrativ teritoriale.

Nu în ultimul rând, noul prefect al judeţului a subliniat faptul că din această funcţie va veghea la respectarea legalităţii în judeţul Suceava, „şi niciodată nu voi cere unei instituţii să-şi depăşească limitele prevăzute de lege”.

După discursul Mirelei Adomnicăi, a fost invitat să ia cuvântul fostul prefect al judeţului, Constantin Harasim. Pentru început, acesta a ţinut să o felicite pe Mirela Adomnicăi pentru numirea în funcţia de prefect, dar şi să mulţumească subprefectului Ionuţ Creţuleac şi angajaţilor Prefecturii pentru colaborarea avută pe perioada în care a deţinut mandatul. „Vreau să mulţumesc pentru sprijinul acordat şi guvernelor Ponta, Cioloş şi Grindeanu”, a ţinut să mai precizeze Constantin Harasim, după care a trecut în revistă bilanţul activităţii sale de prefect din ultimii aproape doi ani.

În continuare, noul prefect al judeţului Suceava a primit felicitări şi din partea primarului Sucevei, Ion Lungu, care în discursul său a ţinut să le solicite sprijin parlamentarilor şi Guvernului pentru transferul celor 160 de hectare de pădure din parcul Șipote către primărie, dar şi vicepreşedintelui CJ Suceava Viorel Seredenciuc, acesta precizând că îşi doreşte o bună colaborare între cele două instituţii spre binele cetăţenilor.

La final, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că îl bucură faptul că se află la ceremonia de învestire în funcţia de prefect a Mirelei Adomnicăi. El a afirmat că a fost prezent în judeţ şi pentru că a vrut ca „ministrul Agriculturii să intre în dispozitivul de lucru cu cei care trebuie să rezolve problemele fermierilor, şi în primul rând pentru acordarea subvenţiilor”.

Reamintim că până la a fi numită în funcţia de prefect, Mirela Adomnicăi s-a aflat la conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima femeie prefect a judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, şi-a preluat oficial funcţia.
 Vizualizări articol: 7116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Prima femeie prefect a judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, şi-a preluat oficial funcţia3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei