Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 mar 2017 - Anul XXII, nr. 55 (6471)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Cazacii zburători” au ridicat publicul sucevean în picioare şi au primit aplauze la scenă deschisă

Vineri, 10 Martie 2017 (12:14:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secvențe din arta populară ucraineană au fost transpuse pe scena suceveană joi, 9 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, într-un spectacol plin de culoare și ritm, spectacol care s-a intitulat „Cazacii zburători”. Kalyna Ukrainian Folk Group a reuşit să impresioneze publicul din Suceava prin virtuozitate şi autenticitate, oferind „o fărâmă” din tradiţiile populare ucrainene. A fost o oră şi jumătate de muzică, cântece şi dansuri diverse, în care artiştii, aproape 50, au schimbat mai multe costume populare, foarte colorate, foarte bine lucrate, care au bucurat ochiul spectatorului, dar şi inima. Artiştii au reuşit să transpună prin dans, muzică, costume, dar şi o bogată recuzită, ajutaţi şi de imaginile care se derulau pe fundalul scenei, vremurile imemoriale în care flăcăii vajnici străbăteau pădurile ucrainene mânaţi de setea de dreptate, dar şi de dorul fetei iubite.

Adevărat simbol al culturii ucrainene, Ansamblul  Kalyna, format din cor, balet și orchestră, a adus pe scena suceveană diverse musicaluri folclorice. Au înglobat în spectacol, după cum am aflat de la organizatori, momente lirice precum „Vesnianka” (Cântec de primăvară), însoţite de dansuri tradiţionale ale tinerelor fete care întâmpină anotimpul înnoirii, dar şi alte dansuri populare. Din coregrafia spectacolului nu au lipsit salturile şi mişcările ritmate extrem de spectaculoase, scene de bătălii prin intermediul dansului presărat cu sărituri acrobatice.

La finalul spectacolului plin de culoare şi ritm, un „mozaic” autentic ucrainean, artiştii şi-au salutat publicul, care i-a ovaţionat şi aplaudat în picioare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cazacii zburători” au ridicat publicul sucevean în picioare şi au primit aplauze la scenă deschisă.
 Vizualizări articol: 1860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Cazacii zburători” au ridicat publicul sucevean în picioare şi au primit aplauze la scenă deschisă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei