Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mar 2017 - Anul XXII, nr. 48 (6464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ASI Suceava face demersuri pentru negocierea contractului colectiv de muncă pentru învăţământul preuniversitar

Joi, 2 Martie 2017 (11:03:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ (ASI) Suceava a solicitat Inspectoratului Școlar Judeţean (IȘJ) Suceava convocarea comisiei paritare pentru stabilirea numărului membrilor care vor face parte din echipa de negociere a Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de activitate în învăţământul preuniversitar.

Liderul ASI Suceava, prof. Giani Leonte, a explicat că potrivit legii negocierea contractelor colective de muncă la nivelul inspectoratelor şcolare se realizează între şeful inspectoratului şcolar şi organizaţiile sindicale afiliate federaţiilor sindicale semnatare ale prezentului contract.

„Organizaţiile sindicale afiliate federaţiilor semnatare ale prezentului contract sunt împuternicite în scris să negocieze contractele colective de muncă la nivelul inspectoratelor şcolare. Prin împuternicirile scrise, federaţiile sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate desemnează expres echipa de negociere şi persoana mandatată să semneze contractul colectiv de muncă la nivel de inspectorat şcolar. Contractul colectiv de muncă la nivel de inspectorat se semnează de către inspectorul şcolar general (ca reprezentant legal al inspectoratului) şi de către persoanele mandatate de federaţiile sindicale semnatare ale prezentului contract”, a precizat Giani Leonte.

Acesta a mai arătat că un prim pas este convocarea comisiei paritare, în condiţiile în care ASIS îşi doreşte, încă de acum 4 ani, semnarea unui Contract colectiv de muncă la nivel de judeţ. Noul contract creează tot cadrul legal şi, de aceea, sunt necesare discuţii cu conducerea ISJ Suceava, în vederea stabilirii numărului de persoane care vor participa la aceste negocieri colective.

Ulterior acestor discuţii, ASI Suceava va transmite Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (federaţie semnatară a CCMUNSAIP) numele şi prenumele persoanelor care fac parte din echipa de negociere, inclusiv membrii supleanţi, precum şi persoana mandatată să semneze contractul colectiv de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ASI Suceava face demersuri pentru negocierea contractului colectiv de muncă pentru învăţământul preuniversitar.
 Vizualizări articol: 1469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ASI Suceava face demersuri pentru negocierea contractului colectiv de muncă pentru învăţământul preuniversitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muştar de casă Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl cumpărăm din magazine, dar este extrem de economic şi cu siguranţă foarte gustos dacă îl pregătim acasă. Nu e... Citeşte