Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2017 - Anul XXII, nr. 22 (6438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Istoria socio-culturală a pajiştilor semi-naturale şi produsul acestora, fânul

Marţi, 31 Ianuarie 2017 (12:14:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Clubul Țăranului din Bucureşti va fi lansat vineri, 3 februarie a.c., volumul 21/2016 al revistei „Martor” (Anuarul de antropologie al Muzeului Țăranului Român).

Sub titlul „A Place for Hay. Flexibility and Continuity in Hay-Meadow Management”, volumul cu nr. 21 îşi propune să adune o colecţie de studii originale şi un material vizual care prezintă o istorie socio-culturală a pajiştilor semi-naturale şi produsul acestora, fânul.

Evenimentul, care are loc în cadrul seriei „Muzeul [In]Vizibil. Șantier de explorări”, este completat de lansarea cărţii „Gustul locului. Producţia de peisaje culturale agro-alimentare în sudul Transilvaniei” (Editura Tritonic, 2016), autoare Monica Stroe (antropolog, SNSPA).

La dezbatere vor participa antropologul Vintilă Mihăilescu, autori ai articolelor, alături de editorii Anamaria Iuga, Bogdan Iancu şi Simina Bădică.

Seara se va încheia cu proiecţia inedită a filmului „Mountain hay meadows: hotspots of biodiversity and traditional culture / Fâneţe montane: rezerve de biodiversitate şi cultură tradiţională”, realizat în anul 2015 de Ágota Juhász şi László Demeter, un film care prezintă modul în care practicile tradiţionale privind fâneţele din Transilvania creează şi întreţin o biodiversitate remarcabilă şi peisaje specifice, asigurând mâncare sănătoasă şi sustenabilitatea economiilor şi comunităţilor rurale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Istoria socio-culturală a pajiştilor semi-naturale şi produsul acestora, fânul.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Istoria socio-culturală a pajiştilor semi-naturale şi produsul acestora, fânul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei