Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2017 - Anul XXII, nr. 13 (6429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

158 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” Siret

Miercuri, 18 Ianuarie 2017 (15:17:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biserica Ortodoxă „Sf. Ierarh Nicolae” din cartierul Pădureni, oraşul Siret, va găzdui marţi, 24 ianuarie, o serie de manifestări prilejuite de împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, acestea fiind organizate de Primăria oraşului Siret, Parohia „Sf. Ierarh Nicolae” Pădureni, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Siret.

Programul manifestărilor va fi deschis de o ceremonie religioasă, urmată de susţinerea a două referate tematice: „Rolul Bisericii în realizarea Unirii de la 1859”, de pr. Ciprian Rusu, profesor de religie ortodoxă la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi pr. paroh al Parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” Pădureni, şi „Unirea Principatelor, primul pas spre Marea Unire”, de prof. de istorie Dumitru Băncescu, director adjunct al Şcolii Gimnaziale „Petru Muşat” din Siret.

În continuarea programului, elevii Şcolii Gimnaziale „Petru Muşat” din Siret, sub îndrumarea prof. pentru învăţământul primar Estera Dumencu, vor interpreta sceneta „Moş Ion Roată şi Unirea”, după care trupa „Simbol” a Colegiului de Artă din Suceava, coordonată de prof. Valentin Ianoş, va susţine un microrecital de cântece adecvate momentului de sărbătoare.

Totodată, participanții se vor prinde în „Hora Unirii” în curtea bisericii, manifestările urmând să se încheie cu ceremonialul depunerii coroanelor de flori la Troiţa din centrul cartierului Pădureni.

Cei prezenţi la eveniment vor putea admira expoziţia tematică „Mica Unire”, realizată de elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, sub directa coordonare a prof. Raluca Schipor.

La manifestări sunt aşteptate să participe oficialităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor de stat şi private, elevi şi profesori, comunitatea locală şi nu numai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” Siret.
 Vizualizări articol: 1707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
158 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei