Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2016 - Anul XXI, nr. 285 (6398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colegiul „Petru Rareș” Suceava a primit cerificatul „Label France Education”

Joi, 8 Decembrie 2016 (15:41:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava a primit miercuri, 7 decembrie, distincţia „Label France Education” pentru excelenţă în domeniul învăţământului bilingv francofon, marcă atribuită prin hotărârea Ministerului Afacerilor Externe din Franţa.

Doar 11 licee din ţară deţin această marcă de calitate atribuită instituţiilor şcolare străine care asigură, în afara graniţelor Franţei şi în cadrul propriului sistem de învăţământ naţional, un învăţământ bilingv francofon de excelenţă.

Ceremonia a avut loc în aula colegiului, în prezenţa directorului Institutului Francez din România, Christophe Gigaudaut, şi a directorului Institutului Francez din Iaşi, Vincent Lorenzini.

La festivitate au mai luat parte inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr, inspectorul de specialitate Constantin Tiron, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, reprezentanţi ai catedrei de limba franceză de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, actuali elevi ai secţiei bilingve română-franceză, profesori francofoni şi francofili, părinţi şi absolvenţi ai secţiei francofone.

Evenimentul a fost moderat de directoarea colegiului, prof. Daniela Dungeanu, aceasta mulţumind celor implicaţi în dezvoltarea secţiei francofone, dar şi celor care au acceptat să ia parte la manifestarea de miercuri.

La rândul său, prof. Laura Ciurari a punctat câteva repere din istoricul secţiei de franceză de la Colegiul „Petru Rareş”. Aceasta a amintit că prima clasă bilingvă de franceză a fost înfiinţată în 1991, în 2003 colegiul fiind selectat, alături de alte unităţi şcolare din ţară, într-un program prin care erau înfiinţate secţii bilingve francofone. Astfel, elevii pot studia discipline non-lingvistice în limba franceză şi susţin bacalaureatul francofon, pe diploma lor menţionându-se “secţie bilingvă francofonă”. Colegiul este singurul din Suceava care are secţie bilingvă francofonă.

Înainte de a înmâna diploma de recunoştinţă, directorul Institutului Francez din România, Christophe Gigaudaut, a felicitat instituţia pentru distincţia obţinută, urmare a muncii depuse şi pasiunii cadrelor didactice. Acesta a menţionat că instituţia suceveană reprezintă francofonia în această zonă şi, chiar dacă fizic Suceava este departe de Bucureşti, deseori aude de Colegiul „Petru Rareş”, inclusiv cu ocazia unor competiţii în limbă franceză la care instituţia suceveană s-a remarcat.

Acesta a mai arătat că în foarte multe cazuri limba franceză poate face diferenţa, dat fiind faptul că există o cerere importantă de cunoscători de limbă franceză în ţară, din partea companiilor franceze, şi în străinătate. Limba franceză oferă posibilitatea de angajare într-un spaţiu mai larg, Gigaudaut amintind de oportunităţi pe care le oferă limba franceză în Europa. Totodată, acesta a apreciat calitatea limbii franceze în România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Petru Rareș” Suceava a primit cerificatul „Label France Education”.
 Vizualizări articol: 2400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Colegiul „Petru Rareș” Suceava a primit cerificatul „Label France Education”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei