Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2016 - Anul XXI, nr. 281 (6394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grupul „Ai lui Ștefan, noi oşteni”, din Vicovu de Sus, la Cernăuţi de 1 Decembrie

Sâmbătă, 3 Decembrie 2016 (15:41:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La invitaţia Consulatului General al României de la Cernăuţi, a consulului general Eleonora Moldovan, grupul vocal-tradiţional „Ai lui Ștefan, noi oşteni”, de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, a participat la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României organizate la Cernăuţi, pe 1 Decembrie 2016. Elevii au fost însoţiţi de directorul liceului, prof. Angelo Cătălin Bărbuţă, şi de prof. Vasile Schipor, coordonatorul grupului.

Manifestările de la Cernăuţi au debutat la Catedrala Mitropolitană din Cernăuţi, cu un Te Deum pentru 1 Decembrie şi o slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc. Slujba a fost oficiată de stareţul Mănăstirii Putna, Arhimandritul Melchisedec Velnic, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi din parohiile ortodoxe româneşti din regiunea Cernăuţi. După cuvântul de învăţătură rostit de stareţul Mănăstirii Putna a avut loc un scurt moment artistic susţinut de grupul de tineri de la Vicovu de Sus.  

În continuare, la Muzeul de Artă din Cernăuţi a avut loc vernisajul Expoziţiei „Mănăstirile din Nordul României in fotografii”, avându-l ca autor pe artistul bucovinean Vasile Paladean.

Începând cu ora 13.00, în centrul oraşului Cernăuţi, au avut loc depuneri de coroane şi jerbe de flori din partea delegaţiilor din România, a oficialităţilor ucrainene şi a diferitelor asociaţii şi organizaţii din Cernăuţi la monumentul lui Mihai Eminescu, dar şi la monumentul lui Taras Șevcenko. A urmat apoi Concertul extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României, organizat la Teatrul Academic Muzical-Dramatic „Olga Kobyleanskaya”, unde au evoluat Ansamblul Folcloric „Hora” din Vlăsineşti, Botoşani, artista Maria Iliuţ şi Ansamblul Etnofolcloric „Crenguţă de iederă” din Chişinău. Spectacolul a fost încheiat de programul prezentat de Grupul vocal-tradiţional „Ai lui Ștefan, noi oşteni” din Vicovu de Sus, coordonaţi de prof. Vasile Schipor. Programul patriotic prezentat de grup, cât şi cele două colinde de la final au emoţionat auditoriul, fiind răsplătit cu ropote de aplauze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupul „Ai lui Ștefan, noi oşteni”, din Vicovu de Sus, la Cernăuţi de 1 Decembrie.
 Vizualizări articol: 3018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grupul „Ai lui Ștefan, noi oşteni”, din Vicovu de Sus, la Cernăuţi de 1 Decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei