Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2016 - Anul XXI, nr. 280 (6393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cadre didactice sucevene, specializate în Lituania

Marţi, 29 Noiembrie 2016 (11:36:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 21-27 noiembrie, trei cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 10 din municipiul Suceava, membri ai Asociaţiei Regionale pentru Educaţie şi Dezvoltare (ARED) Suceava, au participat la cursul de formare intitulat “Mobile devices in education” (”Dispozitive mobile în educaţie”), organizat de instituţia CREF – Education, Resources and Training Centre, Sesimbra, Portugalia, în Vilnius, Lituania. Cele trei participante la curs au fost: Rodica Zimbru, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului, Daniela Babii şi Raluca Gherman.

Cursul a avut ca scop formarea participanţilor în vederea utilizării în educaţie a dispozitivelor mobile, atât de refuzate elevilor în activităţile de învăţare şi de blamate de toţi pentru efectele (aparent) dezastruoase pentru sănătatea şi inteligenţa copiilor mai ales. Astfel, participanţii la curs, cele trei cadre didactice din municipiul Suceava şi şase portughezi, au experimentat şi au exersat instrumente de predare, dar mai ales de evaluare a cunoştinţelor elevilor, cu ajutorul dispozitivelor mobile, cu precădere a telefonului mobil. Pentru unii poate că pare ciudat, dar participanţii au învăţat şi au experimentat cum un test grilă, în care elevii pot răspunde direct de pe telefonul mobil, test ce poate fi cuantificat de profesor în acelaşi moment, reprezintă o modalitate eficientă de evaluare. Mai mult, economiseşte timp şi efort atât din partea elevilor, cât şi a cadrelor didactice. În plus, participanţii au învăţat programe deosebit de avantajoase de organizare a programului de lucru, de creare de puzzle şi rebusuri, programe care, dacă sunt puse la dispoziţia altor cadre didactice pot ajuta la îmbunătăţirea calităţii predării în şcoală, cu un efort diminuat.

 Asociaţia Regională pentru Educaţie şi Dezvoltare (ARED) Suceava este beneficiară a unui proiect de mobilităţi Erasmus+.KA1, intitulat “LEAD – Learning and Education in Adult Development”, ce se derulează în perioada 1 august 2016 – 31 octombrie 2017. Proiectul are ca scop dezvoltarea de tehnici şi metode de lucru cu adulţii, prin educaţie formală şi non-formală, a competenţelor de leadership şi de comunicare, de utilizare a dispozitivelor mobile în scop educativ pentru şapte dintre membrii ARED. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadre didactice sucevene, specializate în Lituania.
 Vizualizări articol: 2735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadre didactice sucevene, specializate în Lituania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei