Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2016 - Anul XXI, nr. 274 (6387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activităţi de promovare a ideii de pace, la Școala Gimnazială Pârteştii de Sus

Marţi, 22 Noiembrie 2016 (13:05:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Școala Gimnazială Pârteştii de Sus s-au desfăşurat, în perioada 12-20 noiembrie, în cadrul celei de-a XVIII-a ediţie a Săptămânii Educaţiei Globale (Global Education Week GEW), program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, mai multe activităţi de promovare a ideii de pace, nonviolenţă şi toleranţă, la care au fost antrenaţi preşcolari, elevii claselor primare şi gimnaziale, părinţi şi cadre didactice. Săptămâna Educaţiei Globale a debutat cu o interesantă activitate educativă ,,Lumea… un sat de 100 de oameni”, unde elevii clasei a III-a, sub îndrumarea prof. înv. primar Maria Liliana Anton, au creat compuneri, au realizat desene evidenţiind frumuseţile satului natal Pârteştii de Sus, dar şi comportamentul şcolarilor dacă ar trăi într-o lume formată din 100 de persoane. Elevii au scris citate-maxime despre pace: ,,Pacea înseamnă libertate înfăptuită, libertate şi în acelaşi timp adevăr”; „Pacea este poarta către desăvârşire.” ,,Satul meu între legendă /adevăr/globalitate” a fost o altă activitate care s-a realizat de către elevii clasei a I-a şi a III-a.

Prof. înv. primar Maria Andronic a prezentat un material PPT, ,,Obiceiuri şi tradiţii din comuna Cacica”, obiceiuri şi tradiţii păstrate din cele mai vechi timpuri. S-a realizat o expoziţie de fotografii vechi şi noi care prezintă evoluţia costumelor populare - costume populare de ieri şi de azi ale sătenilor - pârteşteni (copii, tinerii satului, bătrâni). Dorinţa elevilor a fost ca aceste costume să fie cunoscute de întreaga lume. Elevii clasei pregătitoare şi cei din clasa a IV-a, supravegheaţi de prof. înv. primar Mihaela Strugar şi Adriana Drăghici, au realizat colajul ,,Copacul Prieteniei şi al Păcii”, împodobindu-l cu frunze pe care au scris mesaje de pace, au confecţionat steguleţe, porumbeii păcii-ecusoane. De asemenea, elevii clasei a II-a au creat compuneri, au realizat desene având ca temă ,,Copilăria fără violenţă”, coordonaţi de prof. înv. primar Elena Strugariu. Prof. Eugenia Toma a prezentat elevilor clasei a V-a un material intitulat ,,Pace şi toleranţă”, elevii realizând postere şi afişe despre un viitor al păcii şi al toleranţei. Elevii clasei a VI-a s-au mobilizat şi au răspuns cât mai original şi obiectiv la întrebările unui chestionar, ,,Școlarul de azi… Cetăţeanul de mâine. Reţetă pentru pace”, îndrumaţi de prof. Chifor Laura. În cadrul activităţii ,,Poeme pentru pace”, elevii clasei a VI-a, a VII-a şi a VIII-a au recitat poezii despre pace, montaj literar-artistic realizat sub formă de concurs (prof. Adrian Boloca), iar opiniile elevilor s-au evidenţiat în cadrul activităţii ,,Și părerea mea contează…”, dezbatere privind pacea în context istoric. Această temă a fost prezentată elevilor sub formă de material PPT de prof. Maria Natalia Ucraineţ Creţu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi de promovare a ideii de pace, la Școala Gimnazială Pârteştii de Sus.
 Vizualizări articol: 1721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activităţi de promovare a ideii de pace, la Școala Gimnazială Pârteştii de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei