Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2016 - Anul XXI, nr. 232 (6345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noul Centru Help Autism Suceava va fi inaugurat miercuri

Marţi, 4 Octombrie 2016 (11:04:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de copii cu tulburări de spectru autist beneficiază de servicii terapeutice individualizate şi metode inovatoare de terapie (terapie ABA, ergoterapie, ludoterapie, terapie ocupaţională şi ateliere de socializare), în noul Centru Help Autism Suceava care se va inaugura oficial miercuri, 5 octombrie. Centrul Help Autism Suceava se află pe bdul George Enescu, Nr. 16. Prin deschiderea acestui nou centru, Asociaţia Help Autism va oferi celor 25 de copii cu tulburări de spectru autist servicii pentru o recuperare cât mai rapidă şi pentru dobândirea de abilităţi specifice vârstei lor, care să le permită ulterior integrarea în învăţământul de masă şi în societate. Centrul Help Autism Suceava este unul dintre cele trei centre deschise în cadrul proiectului “Înfiinţare centre de furnizare servicii inovatoare de psihoterapie”, implementat de Asociaţia Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia Autism, Terapie, Sport şi Artă Argeş. Centrul Help Autism Suceava funcționează în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, care au pus la dispoziție spațiul și dotările necesare desfășurării activității.

Preşedinta Asociaţiei Help Autism, Daniela Bololoi, a precizat că „proiectul, cu o durată de 15 luni, va fi implementat în două judeţe, Argeş şi Suceava, şi București și îşi propune să vină în sprijinul a 75 de copii cu tulburări de spectru autist (TSA) şi al familiilor acestora, să informeze 2.000 de medicii de familie privind problematica copiilor cu autism şi a importanţei diagnosticării precoce a acestora, să creeze o aplicaţie IT inovatoare de suport psihoterapeutic şi să pună bazele unei platforme de crowdfunding”. Proiectul este cofinanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și are un buget total de 277.761,25 CHF. Grantul acordat este de 249.985,12 CHF, iar cofinanțarea asigurată de solicitant și parteneri este în valoare de 27.776,13 CHF. Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elveţiano-Român, puteţi vizita site-ul http://www.swiss-contribution.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul Centru Help Autism Suceava va fi inaugurat miercuri.
 Vizualizări articol: 2886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul Centru Help Autism Suceava va fi inaugurat miercuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei