Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2016 - Anul XXI, nr. 216 (6329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

UPDATE: Primarul Ilie Lungu, reţinut pentru 24 de ore

Joi, 15 Septembrie 2016 (18:16:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

UPDATE: Primarul Ilie Lungu, din Salcea, a fost reţinut pentru 24 de ore. El a fost scos din sediul DNA Suceava în jurul orei 18.00, cu cătuşe la mâini, şi a fost trimis în arestul IPJ Suceava. Tot acolo şi tot pentru 24 de ore au fost trimişi profesorul de matematică Mihai Gâză, de la Şcoala Gimnazială Plopeni, care este şi consilier local, precum şi Elena Pintilie, profesoară de română pensionară. Ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore a fost emisă şi faţă de Mariana Raţă, femeie de serviciu la Şcoala Gimnazială Plopeni.

 

Ilie Lungu, primarul oraşului Salcea, a fost adus la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Asta după ce locuinţa din Prelipca a edilului a fost percheziţionată în cursul acestei dimineţi, iar poliţiştii au ridicat mai multe documente.

Din câte se pare, Ilie Lungu este bănuit de comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, dare de mită şi constituire de grup infracţional organizat. Tot astăzi au mai avut loc alte două percheziţii, iar la DNA urmau să fie aduse alte două persoane implicate în acest dosar. Cel mai probabil este vorba de profesori care au scris tezele de la matematică şi română de la evaluarea naţională ale fiului primarului, pe care o altă persoană le-a înlocuit.

Ancheta DNA Suceava a demarat după ce s-a constatat că ambele teze de la evaluarea naţională ale fiului primarului, Ioan Ştefan Lungu, au fost înlocuite.

Cu note mici în perioada de gimnaziu, fiul lui Ilie Lungu a atras atenţia după ce la proba de limba română a bifat calificativul maxim, iar la matematică a obţinut 8,25, note ce l-au trimis în fruntea clasamentului absolvenţilor şcolii din Prelipca.

Interesant este că media cu care fiul primarului din Salcea a terminat cei 4 ani de gimnaziu a fost 7,96, cu mult mai mică decât media de la evaluarea naţională.

Media sa de admitere în liceu a fost 8,83, punctaj ce i-a permis să intre la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, secţia Ştiinţe Sociale, prima lui opţiune în ceea ce priveşte admiterea la liceu.

Culmea coincidenţei, la centrul de examinare de la școala din Salcea, acolo unde fiul lui Ilie Lungu a susţinut examenul, există camere de supraveghere, dar, surpriză, imaginile nu au fost înregistrate. „Reprezentanții firmei care se ocupă de calculatoare ne-au spus că a fost vorba despre o defecțiune tehnică cauzată, cel mai probabil, de o cădere de tensiune”, au explicat persoanele din conducerea Şcolii Gimnaziale Salcea.

Între timp, notele la evaluarea naţională ale lui Ioan Ştefan Lungu au fost anulate, iar el a primit nota 1 pentru ambele teze, fiind totuşi admis la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPDATE: Primarul Ilie Lungu, reţinut pentru 24 de ore.
 Vizualizări articol: 8677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 15 voturi
UPDATE: Primarul Ilie Lungu, reţinut pentru 24 de ore4.3515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei