Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 sep 2016 - Anul XXI, nr. 215 (6328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizia de sistare a apei calde în Suceava s-a amânat din nou

Miercuri, 14 Septembrie 2016 (15:34:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă au ameninţat că vor sista furnizarea apei calde către populaţia racordată la sistemul centralizat de încălzire al municipiului Suceava, reprezentanţii administratorului judiciar al SC Termica SA au renunţat momentan la idee şi aşteaptă noua rundă de negocieri, programată joi dimineaţă, la sediul Primăriei. Între timp, Thermonet a plătit 105.000 de lei din datoria de 400.000 de lei acumulată pentru energia electrică necesară funcţionării staţiei de pompare.

În plus, Adunarea Creditorilor de la Termica a respins oferta Primăriei Suceava de cumpărare a unor bunuri absolut necesare pentru funcţionarea sistemului de distribuţie a apei calde şi a agentului termic. Între cele două oferte a existat o diferenţă semnificativă de preţ. Dacă Primăria Suceava, printr-o hotărâre aprobată de Consiliul Local oferea suma de 8,225 de milioane de lei, evaluările Termica erau de 44,1 milioane de lei, adică de cinci ori mai mari.

Împotriva ofertei înaintată de Primăria Suceava au votat Unicom Holding, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava şi Banca Românească, iar „pentru” au votat ACET, Bioenergy şi CFR Marfă. Cum primii trei creditori sunt majoritari, oferta a fost respinsă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decizia de sistare a apei calde în Suceava s-a amânat din nou.
 Vizualizări articol: 1598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Decizia de sistare a apei calde în Suceava s-a amânat din nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 sep 2016, 22:00:30
Decapitalizata si falimentata TERMICA este intr-o pozitie strategica in continuare, primeste si va mai primi bani de la Thermonet pentru energia consumata cu transportul energiei termice, de la Bioenergy pentru folosirea statiei de 110 KV si a altor utilitati si de la Primaria Suceava pentru inchirierea instalatiilor de transport a energiei termice. Grozava afacere a mai facut primarul Lungu si cu marii directori generali de la TERMICA, Placinta Constantin si Gemanari Silviu atunci cand i-au incurcat pe cei de la Adrem Invest Bucuresti actionari majoritari la Thermonet si Bioenergy, sa investeasca in termoficarea Sucevei! Dumitrescu Ovidiu, fost consilier al lui Placinta si Gemanari, acum administrator special la TERMICA, radiaza de bucurie pe un salar de o suta de milioane de lei vechi fara sa aiba mari raspunderi, fiind in spatele firmelor de insolventa care au misiunea ingrata de a-l determina pe primar sa intre in legalitate si in acelasi timp sa asigure populatia cu vitala energie termica. Placinta, cu ingineria lui, trebuia sa stie ca acele instalatii de transport de la TERMICA nu se pot departaja, delimita clar din punct de vedere fizic, deoarece ele au fost un tot unitar, cu o strategie energetica bine pusa la punct de catre proiectantii TERMICA, care era un adevarat producator si transportator si distribuitor de energie electrica si termica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei