Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2016 - Anul XXI, nr. 213 (6326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivitatea de debut de an școlar la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc

Luni, 12 Septembrie 2016 (13:54:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, anul şcolar 2016-2017 a debutat sub semnul excelenţei. Stau mărturie cele două rezultate de excepţie din această vară, medalia de aur la Olimpiada internaţională de geografie din China şi media 10 obţinută de unul din absolvenţii promoţiei 2016 la bacalaureat, dar şi cele peste 200 de premii şi distincţii dobândite în competiţiile şcolare de nivel judeţean, interjudeţean şi naţional.

Festivitatea deschiderii anului şcolar 2016-2017 a fost prezidată de generalul de brigadă Dorin Ioniţă, şeful Direcţiei Instrucţie şi Doctrină din Statul Major General. La tribuna oficială s-au mai aflat reprezentanţi ai conducerii MApN, cadre militare active şi în rezervă, oficialităţi ale administraţiei publice locale, personalul colegiului, absolvenţi, părinţi şi prieteni ai elevilor.

„Bobocii”, aflaţi în flancul stâng al formaţiei şi colegii lor din anii mai mari, au participat la ceremonialul militar respectat de decenii pe platoul din faţa colegiului: trecerea în revistă a efectivelor, cuvântul de deschidere al comandantului colegiului, mesajul reprezentantului elevilor din clasele a IX-a şi al elevului plutonier adjutant, şi, la final, în aplauzele tuturor, defilarea subunităţilor.

În cadrul sărbătoresc al festivităţii, discursul lui Eduard Sandu, elevul cu media cea mai mare la admitere, a impresionat şi convins audienţa de emoţiile ce îi încearcă. De asemenea, în acelaşi cadru festiv, absolventul Adrian Florescu a fost declarat şef al promoţiei 2016, „Andrei Mureşanu-200” şi premiat de comandantul colegiului şi de către Fundaţia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă”.

Un moment inedit al evenimentului a fost avansarea Sabinei Calisevici la gradul de plutonier adjutant pentru rezultatele de excepţie obţinute la Olimpiada internaţională de geografie. De asemenea, Sabina şi profesorul Radu Ciumaşu au fost premiaţi din partea şefului Statului Major General, general Nicolae Ionel Ciucă, cu sprijinul Asociaţiei de Caritate din Armata României, „Camarazii”.

În mesajul adresat elevilor, colonel dr. Teofil Ispas, comandantul colegiului, a făcut apel la responsabilitate sporită faţă de sarcina principală, aceea de a învăţa: „Pregătiţi-vă cu seriozitate şi răspundeţi prompt cerinţelor stabilite de profesori şi comandanţi, deoarece viitorul în cariera militară aparţine numai celor competenţi şi devotaţi. Munciţi cu abnegaţie pentru a dobândi cele patru valori care definesc identitatea elevului în Colegiul Naţional Militar <Ştefan cel Mare>: excelenţă, creativitate, onoare şi disciplină.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivitatea de debut de an școlar la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 3688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Festivitatea de debut de an școlar la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos pentru iarnă cu gogoşari şi mere Este savuros, acrişor şi dulce simultan, are o culoare portocalie superbă şi este un preparat foarte versatil. În mai puţin de o oră putem pregăti o cantitate impresionantă (8-10 litri), cu minimă cheltuială. Și peste toate, devine tot mai... Citeşte