Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2016 - Anul XXI, nr. 212 (6325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ministerul Educației cheamă toți directorii de școli la concurs

Duminică, 11 Septembrie 2016 (15:33:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După opt ani în care nu s-au mai organizat concursuri, iar posturile de conducere din școli au fost ocupate doar prin delegare, în funcție de interesele politice, Ministerul Educaţiei anunță, în sfârșit, metodologia și calendarul pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar. Astfel, până la finele acestui an, toți directorii de școli din țară vor fi puși în funcție pe baza rezultatelor obținute la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, a cărui metodologie a fost publicată de Ministerul Educației.

Potrivit Ministerului Educației, concursul cuprinde trei probe, prima fiind cea scrisă care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă. Astfel, vor fi evaluate aptitudinile cognitive şi competențele manageriale ale candidaților, ambele cu o pondere de 50%. Ulterior, la nivelul comisiilor judeţene şi cu monitorizarea observatorilor desemnaţi de minister, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (de către comisia de concurs, în prezența candidatului), respectiv un interviu, cu o durată de maxim 30 de minute, în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, oferta managerială și a unui plan pentru un an.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte. Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obținut cel mai mare punctaj total.

În județul Suceava, sunt circa 300 de directori și directori adjuncți, toţi fiind numiţi prin detaşare în interesul învăţământului.

Conform Ministerului Educaţiei, dosarele de concurs vor fi depuse electronic în perioada 13 septembrie - 2 octombrie.

Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie. Interviul și evaluarea CV-ului se vor desfășura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă  de depunere a contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educației cheamă toți directorii de școli la concurs.
 Vizualizări articol: 3495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educației cheamă toți directorii de școli la concurs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei