Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2016 - Anul XXI, nr. 178 (6291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şcoala din Gălăneşti, selectată în programul pilot „Digitaliada”

Luni, 1 August 2016 (16:30:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială „Samson Bodnărescu” Gălăneşti a fost inclusă de Fundaţia Orange pe lista scurtă a celor 10 şcoli din ţară care vor fi incluse în proiectul pilot de educaţie digitală pentru ciclul gimnazial „Digitaliada”.

„Proiectul-pilot are ca scop îmbunătăţirea performanţei școlare a elevilor la materiile matematică şi TIC prin utilizarea unor metode moderne de predare, ȋn completarea celor tradiţionale”, anunţă iniţiatorii proiectului.

Mai exact, elevii şcolii vor primi tablete, iar în şcoală va fi creat un Centru informatic – o sală care va fi echipată și dotată cu videoproiector, computere și tablete. Aici se vor desfășura orele de Matematică și TIC pentru clasele V–VIII, la care vor fi folosite materialele digitale oferite prin proiect

Școlile câștigătoare au fost selectate prin concurs de o comisie formată din reprezentanți ai Fundației Orange și ai echipei de proiect. Peste 80 de școli gimnaziale din mediul rural s-au înscris în competiție în perioada 1 martie – 25 mai 2016. Dintre acestea, 30 de școli au trecut în etapa a doua, în care au avut loc vizite de evaluare în teren și interviuri cu reprezentanții unităților de învățământ.

În perioada următoare, școlile câștigătoare vor primi echipamente electronice și materiale didactice digitale pentru clasele V – VIII, însoțite de planuri de lecție. De asemenea, profesorii de matematică și TIC din cele 10 școli vor beneficia de training specializat, asistență și consultanță din partea echipei de proiect, pe întreg parcursul acestuia.

Proiectul „Digitaliada” se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației și este implementat de Fundația Orange cu sprijinul ONG-urilor Asociația Actori Europeni, Asociația Cartea Daliei, Asociația Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala din Gălăneşti, selectată în programul pilot „Digitaliada”.
 Vizualizări articol: 2297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoala din Gălăneşti, selectată în programul pilot „Digitaliada”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei copţi cu smântână Este o reţetă rustică simplă, din categoria ”ca la bunica”. Se pregăteşte uşor, fără multe ingrediente, dar preparatul este foarte gustos.Avem nevoie de:1 kgardei copţi şi curăţaţi sau 2 borcane ardei copţi (pot fi ardei graşi, kapia sau... Citeşte