Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iul 2016 - Anul XXI, nr. 172 (6285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noi percheziţii DIICOT într-un dosar de trafic de droguri

Luni, 25 Iulie 2016 (16:56:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava efectuează luni, 25 iulie, noi percheziţii într-un dosar de trafic de droguri. La prima oră a dimineţii au fost efectuate şase percheziţii domiciliare, patru suspecţi fiind ridicaţi şi aduşi în faţa procurorilor DIICOT pentru a fi audiaţi.

Suspecţii, care sunt din Rădăuţi şi Suceava, sunt acuzaţi de trafic de droguri de risc și de mare risc, respectiv hașiș, cannabis și comprimate ecstacy aduse din Spania. Marfa era vândută pentru sumele de 50 lei gramul de cannabis, 70-80 lei gramul de hașiș și 80 lei comprimatul de ecstacy.

Anchetatorii au acţionat mai repede decât aveau în plan iniţial în condiţiile în care unii dintre suspecți și-au manifestat intenția de a părăsi țara și pentru completarea materialului probator.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificata cantitatea de aproximativ 10 grame de substanţă suspectă a fi cannabis şi mai multe ambalaje cu urme de substanţă suspectă a fi cannabis.

Cei patru sunt audiaţi iar spre seara zilei de luni urmează a se lua măsuri restrictive împotriva lor. Cel mai probabil suspecţii vor fi reţinuţi în baza ordonanţelor pentru 24 de ore.

Din informaţiile pe care le avem noile percheziţii au legătură cu acţiunea din 13 iulie, când poliţiştii de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea DIICOT, au efectuat 19 percheziţii, care au vizat 24 de persoane.

Gruparea ar fi vândut etnobotanice încă din 2011, care erau procurate din străinătate şi comercializate la Rădăuţi şi în comunele limitrofe. Marfa, au arătat anchetatorii, era sporită cu prafuri ieftine pentru materiale de construcţii. Gruparea a ajuns treptat la sute de clienţi de încredere, care la rândul lor alimentau şi alţi consumatori.

Cinci tineri din Rădăuţi, consideraţi lideri ai grupării, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, la propunerea DIICOT. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Suceava şi confirmate de Curtea de Apel Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi percheziţii DIICOT într-un dosar de trafic de droguri.
 Vizualizări articol: 3095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi percheziţii DIICOT într-un dosar de trafic de droguri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura răzuită Probabil că este printre cele mai economice și ușor de făcut prăjituri de casă, dar în același timp este foarte spornică și deosebit de gustoasă. În plus, deși are aparență de prăjitură cu cremă, în realitate este din categoria... Citeşte