Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iul 2016 - Anul XXI, nr. 161 (6274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

80 de ani de la înfiinţarea Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc

Marţi, 12 Iulie 2016 (11:59:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc va celebra 80 de ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente speciale – sesiune de comunicări, lansări de carte, programe artistice, excursie documentară – organizate cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc şi al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.

Festivităţile prilejuite de aniversarea celor 8 decenii de existenţă debutează sâmbătă, 23 iulie, de la ora 10.00, cu deschiderea oficială a manifestărilor, urmată, de la ora 11.00, de o sesiune de comunicări şi lansare de cărţi şi, de la ora 16.00, de un program artistic. Duminică, 24 iulie, este programată o excursie documentară pe Masivul Rarău şi un Te deum, urmat de fragmente de evocări, „Amintiri despre muzeu”.

Înfiinţat în 1936 ca Muzeu de Etnografie şi Ştiinţele Naturii şi reprofilat în 1970 drept Muzeul "Artei Lemnului", instituţia are la bază colecţiile etnografice alcătuite de Ion Ştefureac şi C. Brăescu.

Muzeul este adăpostit într-o clădire monument de arhitectură (construită în 1900) şi care a fost folosită ca sediu pentru prefectura judeţului.

Muzeul deţine peste 15.000 de colecţii, predominante fiind cele referitoare la civilizaţia lemnului şi portul popular, reprezentând cultura tradiţională a lemnului din zona Câmpulungului. Cuprinde piese de interior din lemn (mobilier, unelte şi ustensile pentru ocupaţii şi meşteşuguri), instalaţii tehnice (manuale şi mecanice): prese de ulei, teasc pentru stors struguri şi alte fructe, mori manuale şi de apă, instalaţii complexe etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 80 de ani de la înfiinţarea Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
80 de ani de la înfiinţarea Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu 3 feluri de făină şi 5 feluri de seminţe Este o pâine pufoasă, uşoară, cu aspect de pâine intermediară şi gust minunat. Se face destul de uşor, chiar dacă nu dispunem de o maşină specială pentru pâine, iar gustul obţinut va fi o răsplată perfectă pentru micul efort... Citeşte