Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2016 - Anul XXI, nr. 147 (6260)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

6.671 de elevi susţin luni prima probă a examenului de final de clasa a VIII-a

Duminică, 26 Iunie 2016 (11:48:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luni, 27 iunie, cu începere de la ora9:00, se va desfăşura prima probă din cadrul evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv proba scrisă la limba şi literatura română. La nivelul judeţului Suceava, sunt aşteptaţi să participe 6.671 de absolvenţi ai ciclului gimnazial, care vor susţine examenul în peste 160 unităţi de învăţământ. Testarea durează două ore, timp în careelevii vor avea de rezolvat subiecte structurate pe două mari cerinţe, fiecare cu mai multe sub-puncte. Elevii vor fi supravegheaţi de doi profesoride altă specializare decât disciplina la care se dă examen, proveniţi din unitatea de învăţământ respectivă,examinaţii fiind aşezaţi câte unul în bancă.

De menţionat că în toate centrele de examinare vor fi montate sisteme de supraveghere video şi audio. Frauda şi tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă.

Elevii claselor a VIII-a vor susţine prima probă scrisă la evaluarea naţională 2016, urmând ca la data de 29 iunie aceştia să fie testaţi la matematică. Afişarea rezultatelor se va face pe 1 iulie 2016, până la ora 16.00, în aceeaşi zi, până la ora 20.00 fiind aşteptate şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate marţi, 5 iulie. Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune

O noutate în ceea ce priveşte examenul din acest an o reprezintă faptul că lucrările vor fi corectate în alte judeţ decât cel în care se susţine evaluarea. Profesorii corectori din vor evalua, la rândul lor, lucrările elevilor dintr-un alt judeţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 6.671 de elevi susţin luni prima probă a examenului de final de clasa a VIII-a.
 Vizualizări articol: 5021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6.671 de elevi susţin luni prima probă a examenului de final de clasa a VIII-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei