Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2016 - Anul XXI, nr. 135 (6248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Impozant monument închinat eroilor comunei, sfinţit la Șaru Dornei

Vineri, 10 Iunie 2016 (11:00:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În comuna Șaru Dornei a fost sfințit joi, în ziua de prăznuire a Înălțării Domnului când se omagiază eroii neamului, un impozant monument închinat eroilor comunei căzuți la datorie pentru apărarea patriei în Războiul de Independență și în cele două Războaie Mondiale.

Evenimentul, la care a participat cu mic cu mare toată suflarea comunei, a fost orchestrat cu multă responsabilitate, fiind dirijat de comandorul (r) dr. Ioan Juncu, ofițer tehnic de aviație, licențiat în sociologie, fost cadru didactic universitar la Academia de Înalte Studii Militare, care, după ieșirea la pensie, s-a retras în localitatea de baștină din minidepresiunea Șarului. Îmbrăcați în haine de sărbătoare, mulți dintre ei în costume populare, locuitorii comunei, în frunte cu recent realesul primar Ioan Cătălin Iordache, s-au strâns în jurul monumentului unde preoții celor patru parohii locale au oficiat un Te Deum și o slujbă de pomenire în memoria eroilor care s-au jertfit pentru neam și țară. Programul evenimentului, la care s-a intonat Imnul de Stat și s-au depus coroane de flori, a cuprins momentul emoționant al înmânării Diplomelor de onoare celor 12 veterani de război trăitori din comuna Șaru Dornei. Cu decorații pe piept și cu cocarde tricolor de Ziua Eroilor, veteranii, însoțiți de membrii familiilor lor, au fost onorați de consătenii lor și de invitații prezenți la eveniment, între care s-au aflat lt. col. Gabriel Ghiduș, vicepreședinte și membru fondator al Asociației Cultul Eroilor (ASC) Regina Maria - Filiala Suceava, și col (r) Iancu Dragomir, președintele ANCMRR – Subfiliala Vatra Dornei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impozant monument închinat eroilor comunei, sfinţit la Șaru Dornei.
 Vizualizări articol: 3483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Impozant monument închinat eroilor comunei, sfinţit la Șaru Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei