Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2016 - Anul XXI, nr. 126 (6239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Profesorul Costică Costan este Cetăţean de Onoare al municipiului Suceava

Marţi, 31 Mai 2016 (16:25:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeria sucevenilor merituoşi s-a îmbogăţit de marţi, 31 mai, cu încă un nume important, acela al profesorului de fizică Costică Costan, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Festivitatea de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare a fost cuprinsă în cadrul ceremoniei de absolvire a promoţiei 2016 a colegiului, distincţia fiindu-i înmânată de edilul Ion Lungu.

Acesta l-a felicitat pe profesorul Costan pentru întreaga activitate desfăşurată la catedră, amintind totodată şi de infrastructura modernă a colegiului, investiţii etc.

Profesorul Costan este cunoscutnu doar din prisma rezultatelor elevilor săi, ci şi prin vorbele de duh cu care şi-a amuzat elevii, pentru umorul şi spontaneitatea sa. Tocmai acestea au fost şi coordonatele discursului său de mulţumire, cuvântarea sa aducând în lumină profesorul prieten, profesorul carismatic şi hâtru, profesorul care-şi păstrează aprinsă pofta de a vorbi de la catedră elevilor.

Profesorul Costan a povestit că s-a născut într-un cătun din judeţul Vaslui, unde nu a avut curent până în clasa a XI-a, unde „pe timp de ploaie noroiul era până la glezne”, totul culminând în 1970, când casa părintească, din chirpici, le-a fost luată de ape.

Părinţii nu au dorit să-l dea la liceu, nici la facultate, unde a ajuns doar la insistenţele unor profesori şi păstrându-şi bursele de studiu.

În 1974 vine la Suceava, iar de atunci, cu foarte mici pauze, viaţa sa este legată de Colegiul „Ştefan cel Mare”.

După 40 de ani de la prima generație de elevi, profesorul Costan are în portofoliu peste 60 de elevi calificaţi la etapele naţionale ale olimpiadelor de fizică, mare parte dintre ei ulterior laureaţi, cinci calificări la olimpiadele internaţionale de fizică (Austria, Olanda, China, Australia, Italia) soldate cu trei medalii şi două premii şi alţi zeci, poate sute de tineri premiaţi în cadrul competiţiilor naţionale, interjudeţene şi judeţene.

Profesorul a mai mărturisit că se bucură că distincţia i-a fost acordată în cadrul acestui eveniment pentru că „în mijlocul elevilor m-am simţit cel mai bine. Viaţa mea e împreună cu elevii, sper să stau cât mai mult timp printre ei. Mi-aş dori să mor în clasă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul Costică Costan este Cetăţean de Onoare al municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 2817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Profesorul Costică Costan este Cetăţean de Onoare al municipiului Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei