Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mai 2016 - Anul XXI, nr. 126 (6239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul director al SC MES SA Suceava va sta 6 ani la închisoare

Marţi, 31 Mai 2016 (15:17:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dumitru Duduman, fostul director al SC MES SA Suceava, a fost condamnat definitiv astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit deciziei magistraţilor, Duduman va sta la puşcărie pentru o perioadă de 6 ani. În acelaşi dosar a fost condamnat cu executare şi fostul executor judecătoresc Cezar Ţugui. Pedeapsa în cazul său este de 5 ani de închisoare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Andrei Duduman, fiul directorului SC MES SA, la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Fostul consilier juridic de la MES, Liliana Vasilisa Daniliuc, a primit tot 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, o pedeapsă similară fiind dictată şi faţă de Liviu Şelaru, administratorul SC Portic SRL Câmpulung Moldovenesc, firmă prin care s-a încercat spălarea de bani gândită de Dumitru Duduman.

Devalizarea societăţii MES s-a produs în trei etape. Este vorba de licitaţiile organizate de executorul judecătoresc Cezar Ţugui în mai multe zile din 2008, în urma cărora au fost vândute opt curţi clădiri în suprafaţă de 14.668 mp, patru terenuri în suprafaţă de 9.857 mp şi bunuri mobile, mai exact 30 de maşini şi utilaje industriale. Procurorii DNA Suceava au ajuns la concluzia că, în calitate de executor judecătoresc, Cezar Ţugui a organizat licitaţii fără a avea acest drept, „având obligaţia de a declina competenţa de organizare a licitaţiilor în favoarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava".

Interesant este că o bună parte din banii încasaţi de Cezar Ţugui cu ocazia licitaţiilor au fost utilizaţi în scopuri personale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul director al SC MES SA Suceava va sta 6 ani la închisoare.
 Vizualizări articol: 6406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fostul director al SC MES SA Suceava va sta 6 ani la închisoare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei