Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mai 2016 - Anul XXI, nr. 114 (6227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activităţi educaţionale la Pârteştii de Sus

Marţi, 17 Mai 2016 (15:40:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 persoane, din care 180 de elevi, 13 cadre didactice şi 20 de părinţi, au participat, în perioada 9-15 mai, la mai multe activităţi educative sub sloganul ,,Finanţaţi viitorul – dreptul la educaţie pentru toţi”, coordonat de Campania Globală pentru Educaţie, în colaborare cu Şcoala Gimnazială Pârteştii de Sus. Scopul acţiunilor a fost acela de a atrage atenţia asupra faptului că ,,fără o finanţare suficientă, transparentă şi adecvată nevoilor, educaţia de calitate pentru toţi copiii riscă să rămână doar un deziderat”.

”Finanţaţi viitorul” este un ,,demers internaţional al societăţii civile”, coordonat de Campania Globală pentru Educaţie, care reuneşte peste o sută de organizaţii naţionale, regionale şi internaţionale care sprijină dreptul universal la educaţie. Partener al Campaniei Globale Pentru Educaţie (CGE) de mulţi ani, Şcoala Gimnazială Pârteştii de Sus a derulat numeroase activităţi ce au avut ca scop popularizarea, implicarea şi atragerea atenţiei opiniei publice pentru a „sensibiliza autorităţile statului român şi autorităţile locale să sprijine o mai bună şi coerentă finanţare a sistemului de educaţie”.

Prima activitate a campaniei a constat în popularizarea scopului, obiectivelor proiectului printr-o prezentare (în format PowerPoint) ce a oferit participanţilor (elevi, profesori, părinţi, membri ai comunităţii locale) la Campania Globală pentru Educaţie informaţii esenţiale despre finanţarea educaţiei şi bugetul unităţilor de învăţământ, rolul specific al factorilor de decizie şi importanţa participării copiilor. Au urmat activităţi de identificare a nevoilor şcolii şi scrierea de mesaje cu doleanţele elevilor pentru o educaţie de calitate demnă de secolul XXI. S-au explicat noţiuni de buget financiar, s-a prezentat bugetul şcolii, s-au identificat nevoile financiare şi necesităţile unui buget crescut. S-au confecţionat urne de colectare a mesajelor, materiale şi sloganuri de ale campaniei ce au fost folosite la ,,marele miting” ce a avut loc în comunitate vineri, 13 mai, de la sediul şcolii către sediul primăriei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi educaţionale la Pârteştii de Sus.
 Vizualizări articol: 2418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activităţi educaţionale la Pârteştii de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăligă în pături Preperat rustic deosebit de consistent și gustos, mămăliga în pături este ușor de pregătit, chiar dacă nu face parte dintre preparatele care sunt gata în câteva minute. Este nevoie de timp pentru ca totul să să desăvârșească... Citeşte